Er der en Herbal Testosteron behandling?

Som mænd alder, mange oplever et fald i niveauet af testosteron, et vigtigt hormon involveret i muskel syntese, seksuel vitalitet og frugtbarhed. Heldigvis kan en række lægeurter bidrage til at øge testosteron niveauer, ofte med færre bivirkninger end farmaceutiske alternativer.

Tribulus

Den fælles skvattet plante Tribulus terrestris har en mangeårig traditionel anvendelse som et afrodisiakum og muskel forstærker, og mange mænd bruger det som et alternativ til anabolske steroider eller mandlige hormonbehandling. I oktober 2005, Journal of Ethnopharmacology rapporterede imidlertid, at trods dens fordele, denne urt kan ikke direkte indflydelse på testosteron niveauer.

Tongkat Ali

Flere malaysiske studier har undersøgt den rolle, som tongkat Ali, en afrikansk stedsegrønne, spiller i regulering af mandlige endokrine system. Den medicinske tidsskrift Phytomedicine har udgivet flere af disse studier, hvoraf mange antyder, at det lidt øger testosteron niveauer.

Savpalme

En populær urt til prostata sundhed, Savpalme bidrager til at øge testosteronniveauet hos mænd i alle aldre. Drugs.com bemærker, at Savpalme reducerer også østrogen niveauer i den mandlige krop.

Overvejelser

Androgene lægeplanter kan interagere med narkotika, medicin og kosttilskud. Tal med din læge, før du tager nogen lægeplante, hvis du har en medicinsk tilstand.

Misforståelser

Androgene lægeurter er undertiden stigmatiseret i den atletiske samfund på grund af den fælles misforståelse, at de virker som steroider eller kliniske pro-hormoner. Som i 2010, er World Anti-Doping Agency ikke klassificere Tribulus, Savpalme eller tongkat Ali som forbudte stoffer til atleter.