Enzymen voor aanvallen bij kinderen

Enzymen voor aanvallen bij kinderen

Epilepsie is een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door terugkerende aanvallen. Relatief meer kinderen dan volwassenen ervaren aanvallen, en veel kinderen zullen toevallen hebben, zonder per se te gaan tot epilepsie te ontwikkelen op volwassen leeftijd. Enzymtherapie wordt verondersteld te beheersen of verminderen convulsies bij sommige patiënten, hoewel het gebruik en functie niet medisch bewezen en aanvaard.

Enzym Oorzaken van epilepsie

Aanvallen bij kinderen kan worden veroorzaakt, of veroorzaakt door metabolische problemen waardoor tekort aan een bepaald enzym in het lichaam van het kind. Dergelijke metabole problemen zijn typisch erfelijk.

GABA transaminase Deficiency

GABA transaminase is een enzym dat functioneert hersenen gamma-aminoboterzuur zetten in succinaat semialdehyde. Een zeldzame aandoening met betrekking tot deze conversie is barnsteenzuur semialdehyde dehydrogenase deficiëntie & mdash; of SSADH.
Epileptische aanvallen zijn een gezien in ongeveer de helft van alle patiënten met SSADH, en deze worden gedacht te worden veroorzaakt door de GABA transaminase enzymdeficiëntie waardoor barnsteenzuur semialdehyde om in plaats daarvan worden omgezet in gamma-hydroxyboterzuur & mdash; of GHB & mdash; door een ander enzym. Verhogingen van GHB wordt gedacht dat de oorzaak van neurologische symptomen geassocieerd met SSADH, waaronder convulsies zijn. Daarom worden de aanvallen verondersteld om een ​​direct gevolg van GABA transaminase enzym deficiëntie.

Peroxisomale enzymtekorten

Tekorten aan bepaalde peroxisomale enzymen kunnen een aandoening die bekend staat als D-bifunctionele eiwittekort veroorzaken. Peroxisomen zijn stoffen die een verscheidenheid van verschillende enzymen, waaronder catalase bevatten. Deze enzymen werken om vrije radicalen en toxische stoffen, met inbegrip van alcohol te neutraliseren. D-bifunctionele potein tekort veroorzaakt karakteristieke aanvallen bij zeer jonge kinderen.

Enzyme Therapieën

Enzym vervangende therapie kan worden gebruikt bij een tekort van een patiënt in een bepaald enzym & mdash; of enzymen & mdash; is geïdentificeerd als een mogelijke oorzaak van de aanvallen. Meestal enzym vervangende therapie werkt door het toedienen van een infuus met daarin het enzym via een infuus. Enzymvervangingstherapie alleen de symptomen van het probleem, niet de onderliggende oorzaak.

Waarschuwingen

Anti-epileptica & mdash; of AEDs & mdash; blijven de meest doeltreffende manier om aan epileptische aanvallen, en enzym vervangende therapie moet niet worden gezien als een alternatief voor AED's. Hoewel AEDs onaangename bijwerkingen kan veroorzaken, kan ongecontroleerde aanvallen zijn extreem gevaarlijk of zelfs dodelijk. AED's en enzymtherapie worden soms gebruikt in combinatie.
Artsen worden aangemoedigd om de mogelijkheid van interacties tussen enzym vervangende therapieën en bepaalde vormen van AED's te overwegen.