Entropion bij baby's

Entropion bij baby's

"Turned in ooglid" is een andere term voor entropion, een medische aandoening gekenmerkt door een ooglid dat in plooien naar het oog. Een oog met entropion geïrriteerd raakt wanneer het deksel huid en wimpers wrijven tegen het hoornvlies, of oogoppervlak. De meeste mensen diagnose entropion ouder, maar het is mogelijk, maar zeldzaam voor een baby wordt de aandoening.

Symptomen

Symptomen van entropion zijn hetzelfde bij baby's als ze zijn bij volwassenen en omvatten oogirritatie, die constant wrijven, overmatig tranende ogen, nooit eindigende roodheid in het wit van de ogen, en overgevoeligheid kunnen veroorzaken aan wind en licht. Ernstigere symptomen bestaan ​​uit een slijmerige afscheiding die korstjes langs de deksel en vervormd of verminderd gezichtsvermogen. Volwassenen melden het gevoel dat er altijd iets in hun oog, dat niet kan worden verwijderd.

Bij baby's

Entropion meest typisch beïnvloedt het onderste ooglid, en niet noodzakelijkerwijs van invloed beide ogen. Vrouwen ontwikkelen de aandoening meer dan mannen, en de meerderheid van de mensen die de aandoening zijn ouder. Dat gezegd, een van elke leeftijd kan worden beïnvloed door entropion. In extreem zeldzame omstandigheden, "entropion bij de geboorte aanwezig is ... Meer vaak, een baby met ingedraaide wimpers bij de geboorte heeft een extra huidplooi op het ooglid, genaamd epiblepharon," volgens de Mayo Clinic.

Oorzaken

De meeste oorzaken van entropion ouderen treffen en zijn spierzwakte gerelateerd aan veroudering, littekens, voorafgaande chirurgie, en een ongunstige reactie op drugs --- vooral drugs gebruikt om glaucoom te behandelen. Entropion kan ook worden veroorzaakt door infecties, zoals herpes van het oog, en trachoom, dat is zeldzaam in de Verenigde Staten, maar bestaat nog steeds in delen van Azië en Afrika. Zuigelingen kunnen entropion als gevolg van infectie of zelfs spierzwakte ontwikkelen, maar het is meer waarschijnlijk een gevolg van congenitale epiblepharon of aangeboren entropion zijn. Ofwel een van deze aangeboren aandoeningen zijn waarschijnlijk resulteren in een onjuiste ontwikkeling van retractors het onderste ooglid.

Complicaties

Complicaties door entropion beginnen constant hoornvlies irritatie, wat kan leiden tot beschadiging van het hoornvlies. Daarnaast is het hebben van ooglid huid en wimpers voortdurend wrijven tegen het oppervlak van het oog kan het breken, waardoor eye zweren dat blindheid kan veroorzaken.

Behandeling

"Entropion gezien bij baby's verdwijnt meestal vanzelf binnen een paar maanden, maar af en toe moet worden behandeld", aldus Minnesota Oogheelkundige Plastische Chirurgie Specialisten (MOPSS). Smerende oogdruppels kunnen helpen hoornvlies van een baby in de tussentijd te beschermen. Verdere behandeling hangt af van of het oogoppervlak wordt beschadigd door het deksel huid of wimpers. Als medische professionals te bepalen dat het hoornvlies wordt die schade lijdt, de routine behandeling is een operatie aan het draaien-in deksel.