Endocriene aandoeningen bij kinderen

Endocriene aandoeningen bij kinderen

Het endocriene systeem is belangrijk voor de goede ontwikkeling en groei van kinderen. De primaire organen in het endocriene systeem zijn de hypothalamus, hypofyse, schildklier, bijnier, en reproductieve klieren of geslachtsklieren en de alvleesklier. Deze produceren hormonen, chemische stoffen die verschillende processen in het lichaam, met inbegrip van de groei, bloedsuiker regulering en goede seksuele ontwikkeling te beheersen. Wanneer een van deze klieren te veel of te weinig hormoon, of op het verkeerde moment kunnen problemen optreden.

Suikerziekte

Diabetes treedt op wanneer de pancreas niet voldoende insuline essentieel voor de controle bloedsuikerspiegel produceren. Onbehandelde diabetes kan leiden tot gevaarlijke symptomen, met inbegrip van hart-en vaatziekten, beroertes, nierproblemen, zenuwbeschadiging en blindheid.

Type I diabetes bij kinderen wordt meestal veroorzaakt door auto-immuunziekten die cellen aanvallen in de alvleesklier die insuline produceren. Symptomen kunnen zijn overmatige dorst, vaak moeten plassen, honger en gewichtsverlies. Kinderen met type I diabetes moeten regelmatig insuline-injecties.

In type II diabetes, het lichaam niet in staat om normaal te reageren op insuline. Jonge mensen die lijden aan deze stoornis hebben de neiging tot overgewicht. Sommigen kunnen in staat zijn om deze vorm van diabetes met een dieet of orale medicatie te controleren. Echter, veel moeten regelmatig insuline-injecties om effectief te behandelen van de ziekte.

Hyperthyreoïdie en hypothyreoïdie

Hyperthyroïdie, ook bekend als de ziekte van Graves, treedt op wanneer de schildklier produceert grote hoeveelheden hormoon. Bij kinderen met symptomen zoals nervositeit en tremoren, zweten, verhoogde hartslag en bloeddruk, gewichtsverlies, uitpuilende ogen en een vergrote schildklier. Deze ziekte is gekoppeld aan auto-immuunziekten die de schildklier overproductie activeren. De behandeling bestaat uit medicijnen die hormoon productie kan remmen. In extreme gevallen kan de schildklier verwijderd door chirurgie of behandeld met bestraling.

Hypothyreoïdie, de schildklier produceert onvoldoende hoeveelheden hormonen. Lichaamsfuncties kan vertragen, waardoor een verminderde hartslag, gewichtstoename, vertraagde groei, droge huid en vertraagde puberteit. Medicijnen kunnen worden toegediend aan schildklierhormoon verhogen.

Bijnierinsufficiëntie

Ook bekend als de ziekte van Addison, de ziekte treedt op wanneer de bijnierschors niet voldoende hoeveelheden van corticosteroïde hormonen. Bij kinderen kan symptomen zijn vermoeidheid en zwakte, misselijkheid, uitdroging, buikpijn, en veranderingen in de huid. Bijnierinsufficiëntie wordt behandeld door het vervangen van corticosteroïden.

Cushing's syndroom en de ziekte van Cushing

Deze aandoening wordt veroorzaakt door overmatige hoeveelheden glucocorticoïden en komt het meest voor bij kinderen worden behandeld immuunziekten synthetische corticosteroïden, zoals prednison. Het kan ook worden veroorzaakt door een tumor in de hypofyse. Wanneer dit gebeurt, wordt het genoemd de ziekte van Cushing. Symptomen algemeen presenteren langzaam. Ze omvatten hoge bloeddruk, groeiachterstand, spierzwakte, obesitas, acne en huid kneuzingen. Behandeling omvat het verwijderen van de tumor of met geneesmiddelen op de productie van hormonen remmen.

Groeihormoon Disorders

De hypofyse groeihormoon dat fysieke groei bij kinderen regelt. In zeldzame gevallen kan een tumor het vrijkomen van grote hoeveelheden leiden, waardoor een aandoening waarbij ongecontroleerde groei, bekend als gigantisme. Verwijdering van de tumor zal het probleem op te lossen. Onvoldoende productie van hormoon kan leiden tot de groei van een kind wordt aangetast. Aanvullende hormoon kan worden gegeven om te helpen kinderen groeien normaal.

Voortijdige puberteit

In zeldzame gevallen kan de hypofyse grote hoeveelheden gonadotropine produceren. Dit stimuleert de vroege productie van geslachtshormonen, waardoor secundaire geslachtskenmerken kenmerken voortijdig optreden. Medicijnen die kunnen voorkomen dat de productie van gonadotrofinen zijn beschikbaar.

Sociale Uitdagingen

Kinderen met endocriene ziekten kan ernstige maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Dit kan de vorm van het maken van frequente reizen naar de verpleegkundige voor insuline-injecties nemen. Andere aandoeningen kunnen maken van een kind lijkt ongewone en opvallen, dramatisch. Deze verschillen kunnen leiden tot ongewenste nieuwsgierigheid van anderen en hoon van collega's die soms kunnen leiden tot pesten.

De fysieke, emotionele en psychische gezondheid van een kind met een endocriene stoornis moeten zorgvuldig worden bewaakt, samen met de medische aspecten van de ziekte. Ouders, verzorgers, schoolleiders en leerkrachten moeten alert op tekenen van negatieve activiteit op kinderen met medische problemen van welke aard dan ook zijn.

Onderwijs is vaak de beste oplossing. Het onderwijzen van anderen beter te begrijpen medische situatie van het kind kan de relatie die hij heeft binnen zijn peergroup, familie en de samenleving als geheel te verbeteren.