En Andning Motion för att Expandera Lungor

När vi är under stress, kan vår andning blir snabb och ytlig. Dålig hållning, sjukdomar och åldrande kan också minska vår lungkapacitet och göra vår andning mindre effektiv. Enligt healthandyoga.com, genom att medvetet arbeta på att utöka lungorna kapacitet med andningsövningar, kan vi motverka dessa faktorer. Djupandning kan slappna av kroppen och sinnet, ger mer luft för aktiviteter som sång och motion, och bidra till att motverka effekterna av luftvägsbesvär.

Följ din andedräkt

Ligg på rygg på en bekväm, plan yta. Du kanske vill ligga ner på en träningsmatta eller några filtar, till exempel. Observera bröstet och buken flytta upp och ner när du andas. Om du är en ytlig paus, kan de flesta av rörelsen vara i bröstet. Om din andning är djupare, kan du se mer rörelse i buken. Bara slappna av och titta på passivt under några andetag.

Lär Bröst och bukandning

Sakta fördjupa din bukandning. Du vill se din mage rör sig in och ut med varje andetag, medan bröstet är ganska stilla. Tvinga inte det - bara låta din buk andetag att växa djupare och djupare i 20 andetag eller så. När du är klar med det, försöka fokusera på bröstet andning. Håll magen ändå, samtidigt andas mer och djupare in i bröstet under 20 andetag.

Lär dig att dra full andetag

Sätt den tillsammans. Långsamt andas in magen tills det är fullt, expandera sedan bröstet tills lungorna är fyllda. På utandning, låt bröstet tomt först och sedan tömma magen tills lungorna är tomma. Undvik frestelsen att sträcka. Dra inte åt upp dina muskler, försöker tvinga in den sista biten av luft, eller att tömma lungorna lite mer helt. Istället bild din andning som en smidig, flödande våg, smidigt fyllning och tömning. När du får det, kommer det kännas nästan utan ansträngning Practice i minst 20 minuter om dagen, och du kommer att se din lungkapacitetsökning.