Emotionele argumenten voor Roken

Emotionele argumenten voor Roken

Het onderwerp van het roken is er een die vaak fel gedebatteerd. Terwijl de anti-roken voorstanders voortdurend campagne te voeren voor strengere wetten tegen het roken in het belang van de volksgezondheid, rokers rechten pleit vaak presenteren hun eigen, soms emotioneel geladen argumenten voor het beschermen van hun juridische en persoonlijke rechten te roken als ze willen.

Constitutionele Argumenten

Een van de grootste argumenten van voorstanders rokers rechten heeft betrekking op de grondwettigheid van de beperking van het roken rechten. Terwijl de anti-rook voorstanders stellen dat roken moet worden voorkomen als een middel ter bescherming van de volksgezondheid, groepen veel rokers rechten heftig anders beweren. Vertegenwoordigers van de rokers groepen rechten, zoals roken Lobby beweren dat passerende wetten om te voorkomen dat het roken doet niets om de volksgezondheid te beschermen en alleen inbreuk op de grondwettelijke recht van een individu om te beslissen wat te doen met zijn eigen lichaam.

Vermeende gezondheidsvoordelen

Een ander vaak emotioneel, maar toch controversieel argument gebruikt door rokers groepen rechten draait om de vermeende voordelen voor de gezondheid van het roken. Volgens Forces, een online roken rechten advocacy bron, roken heeft een verscheidenheid aan voordelen voor de gezondheid, dat het voorkomen van roken zou ontkennen. Enkele voordelen roken levert vermoedelijk omvatten een verminderd risico op de ziekte van Parkinson, een vermindering tandvleesaandoeningen en verminderde gevallen van borstkanker.

Emotionele Effecten

Volgens een ABC-rapport over het roken, een toonaangevende argument dat rokers gebruiken wanneer gevraagd waarom ze roken is het niveau van ontspanning en stemming enhancement dat roken biedt. Volgens het rapport, rokers beweren dat roken vermindert stress en helpt om hun zenuwen te kalmeren in stressvolle situaties. Verder groepen rokers rechten zoals The Smokers Club beweren dat het beperken van rokers uit een activiteit die ze genieten interfereert met hun vermogen om persoonlijke keuzes te maken.

Persoonlijke rechten

Nog een andere vaak emotioneel geladen argument naar voren gebracht door rokers groepen rechten is dat hun keuze om te roken is net zo belangrijk als het recht van niet-rokers niet te roken. Anti-roken voorstanders beweren dat niet-rokers worden gedwongen om te ademen in tweedehands rook bij rokers oplichten op openbare plaatsen. Terwijl groepen rokers rechten niet het recht van een niet-roker ontkennen zich te onthouden van roken, ze doen teller die het aan niet-rokers om zich van een omgeving als iemand rookt verwijderen als ze vrezen mogelijke gezondheidsrisico schade als gevolg van het passief rookt en dat rokers zijn niet verantwoordelijk voor de offers die door niet-rokers.