Emg Negatieve traumatische plexus brachialis Blessures

De plexus brachialis is een complex zenuw in de hals en onder de arm. Schade aan dit complex --- zogenaamde brachialis neuropathie --- een aantal potentiƫle oorzaken, waaronder traumatisch letsel, virale infectie, chirurgische complicaties en auto-immuunreactie. Een elektromyogram (EMG), ook wel elektromyografie is een standaardtest gebruikt plexus brachialis letsel detecteren. Echter, kunnen onjuiste timing van een EMG-test een negatief resultaat te produceren wanneer een blessure is daadwerkelijk aanwezig.

De Feiten

Een EMG procedure brachialis schade omvat het gebruik van elektrode naalden die in de spieren geregeld door de plexus brachialis ingevoegd. Deze naalden elektrische activiteit in de spieren en vertalen activiteit in golven kan worden gelezen op een instrument genaamd een oscilloscoop. Artsen voeren van een EMG kijken naar de niveaus van activiteiten vast te leggen wanneer de spieren worden samengetrokken en in rust. Abnormale respons op EMG geven beschadiging van de plexus brachialis.

Betekenis

In sommige gevallen worden de brachialis zenuwen alleen uitgerekt, en na verloop van tijd enig verlies van gevoel of beweging zal terugkeren. In meer ernstige gevallen, waarbij de zenuwen in de plexus worden gesneden of gescheurd, kan letsel zowel significant en blijvend zijn. EMG tests zijn een instrument van cruciaal belang bij het bepalen van de volle omvang van een plexus brachialis letsel en het toekomstige verloop van de behandeling.

Aanvullende tests

EMG tests worden uitgevoerd als onderdeel van een volledig spectrum benadering voor het detecteren van zenuwbeschadiging. Naast lichamelijk onderzoek, deze werkwijze omvat een zenuwgeleiding test, die de sterkte van zenuwen signalen die van de hersenen en het ruggenmerg naar de rest van het lichaam meet. Echter zenuwgeleiding test alleen de reactie van de snelste zenuwen die nog functioneren, en kan goede resultaten, zelfs wanneer aanzienlijke zenuwbeschadiging aanwezig is. EMG proeven blijkt dat deze onderliggende schade.

Overwegingen

Volgens Wheeless 'Textbook of Orthopedie, van Duke University, de ware omvang van de schade aan de zenuwen vergt nogal wat tijd om te manifesteren. Als een EMG wordt uitgevoerd in de eerste week na plexus brachialis letsel, zal het meestal negatieve resultaten produceren, of brachiale ernstige schade aanwezig is. Om deze reden is de standaard minimale termijn voor een EMG is zeven tot 10 dagen na het letsel optreedt. Aangezien EMG tests verder verwijderd vanaf het moment van letsel kunnen meer details over de schade onderhavige onthullen, wordt drie tot vier weken als optimale hoeveelheid tijd om te wachten voor het testen.

Uitkomsten

Als een EMG-test uitgevoerd binnen 10 dagen na het letsel negatief is, moet de test worden herhaald op een meer geschikte tijd. Indien de resultaten van een EMG uitgevoerd tijdens het optimale venster ook negatief zijn, is het waarschijnlijk dat geen blijvende schade is opgetreden. Echter, een positieve EMG resultaat geeft de aanwezigheid van een mogelijk blijvend letsel dat verdere behandeling vereisen.