Elektrische rolstoel veiligheidsproblemen

Elektrische rolstoel veiligheidsproblemen

Het Nationaal Instituut voor Revalidatie Techniek raadt elektrische rolstoelen voor onvolkomenheden door een professionele technicus ten minste om de drie maanden worden gecontroleerd.

Controle

Gebruikers moeten een adequate controle over stuur te hebben en in staat zijn om snel te reageren op hun omgeving. Meeste macht stoelen weegt enkele honderden kilo's. Een rolstoel uit de hand kan schadelijk zijn voor de gebruikers en anderen. Alle gebruikers moeten kunnen uitschakelen van de stroom of mechanische remmen van toepassing in geval van een plotseling verlies van controle.

Voorwielen

Gebruik geen vouwen macht stoelen met vrije-swingende kleine voorwielen buiten. Een onverwachte vangst op een zachte ondergrond, een rots, barst of andere onvolmaaktheid kan de stoel naar boven te draaien.

Trap

Gebruik-traplopen macht stoelen met uiterste voorzichtigheid. De meeste indoor trappen zijn niet sterk genoeg zijn om hun gewicht, wat kan leiden tot ernstig letsel of de dood te weerstaan. Gebruik een outdoor-traplopen stoel nooit binnenshuis.

Vervoer

Zowel de stoel en de wielen moeten stevig worden vastgebonden aan de vloer van het voertuig, en de gebruiker moet worden veiliggesteld door schoot en borst riemen.

Air Travel

Rolstoelen worden vaak teruggegeven aan de eigenaars na een vlucht met kapotte of ontbrekende onderdelen. Verwijder de joystick, voetsteunen en zitkussen en draag ze aan boord van het vliegtuig naar de kans op ernstige schade te verminderen.