Elbow Övningar efter operation

Som med alla kirurgiskt repar gemensamt bör armbåge patienterna genomföra ett strategiskt träningsprogram att följa förfarandet i syfte att bidra till att främja korrekt läkning och ökad förstärkning i den drabbade extremiteten. Korrekt försiktighet bör iakttas när du tränar utan överinseende av en läkare, men många enkla övningar kan genomföras av patienten i hemmet.

Initiala Exercises

Omedelbart efter operation bör patienterna fokus på rörelser inom armbågen som kommer att fokusera på att återvinna något rörelseomfång förlorad på grund av inflammation eller muskler förtvinar (som är en vanlig biprodukt av alla kirurgiska ingrepp). Enligt OsteopathClinic.com, ett exempel på en enkel övning teknik innefattar sitter i en rak rygg stol och trycka på stolens handtag med båda armarna, vilket gör att patienten att lyfta något från sittande ställning. Denna övning kan vara till stor hjälp i utvecklingen av triceps muskelgrupp i den drabbade armen, vilket är avgörande för att utvidga armbågen för en mängd olika armrörelser i vardagen. Patienter kan också stärka biceps muskelgrupp (som används i armbågen flexion) genom att göra en curling rörelse på gemensam med minimal vikt motstånd.

Mellanklass Övningar

Beroende på svårighetsgraden av det kirurgiska ingreppet, kommer patienterna så småningom kunna öka komplexiteten och vikten motstånd armbåge utövar några veckor efter operationen. En särskild armrörelse som kan visa sig vara smärtsamt i healing patienten innebär pronation och supination på underarmen. OsteopathClinic.com förklarar att en nyttig övning att öva denna underarmens rotation omfattar rörelser som vrida ur en våt disktrasa eller håller en hammare och långsamt roterande leden. Dessa övningar kommer att ytterligare stärka underarmen muskler som behövs för att utföra normala arm rörelser, till exempel att vrida ett dörrhandtag eller hälla ett glas mjölk.

Avancerade övningar

Under månaderna efter en armbåge kirurgisk reparation, bör patienter kunna utföra mer komplexa kroppsrörelser med ökad viktbärande med minsta möjliga obehag. Övningar som liknar armhävningar eller pull-ups kan vara till hjälp för att upprätthålla en hög definition inom musklerna runt armbågen kapseln. Beroende på den dagliga verksamheten i patienten, kan många atletiska rörelser (som att kasta en boll) återupptas med rätt avstånd till en vårdgivare.