Eigenschappen van Macadamia olie

Eigenschappen van Macadamia olie

Macadamia olie wordt geperst uit de noten van de Macadamia integrifolia boom, inheems in de Australische regenwouden en nu wereldwijd gecultiveerd. Macadamia olie wordt gebruikt als een koekenpan of slaolie, en in cosmetica en huidverzorgingsproducten als een vochtinbrenger en huidbeschermende. Elke macadamia nut of "kern" bestaat uit meer dan 60 procent olie.

Basic Properties

Macadamia olie is vloeibaar bij kamertemperatuur. Eenmaal geraffineerde, macadamia olie is een heldere, licht amberkleurige olie met een lichte nootachtige, boterachtige smaak en geur. Macadamia wordt gekweekt over de hele wereld, vooral in zijn geboorteland Australië en ook in Hawaï en Indonesië. Het vetzuur en chemische samenstelling profielen doorgaans niet beïnvloed door omgevingsfactoren verschillen.

Chemische samenstelling

Macadamia olie is rijk aan oliezuur, die de belangrijkste vetzuur in olijfolie waarnaar het gezonde eigenschappen. Oliezuur heeft anti-inflammatoire eigenschappen die het effectief in het bestrijden van chronische ziekten, zoals hart-en vaatziekten kunnen maken, volgens studies door het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Macadamia olie is ook een rijke bron van calcium, vitamine B complex en mineralen zoals fosfor en ijzer. Het bevat ook linolzuur, linoleenzuur, omega-3 essentiële vetzuren, omega-6 vetzuur en palmitinezuur.

In de Keuken

Macadamia olie is een uitstekende frituurolie door de hoge warmtecapaciteit en hoog rookpunt. Het bevat ongeveer 80 procent enkelvoudig onverzadigde vetten en geen transvetzuren. Het is zeer stabiel vanwege de lage onverzadigde vetgehalte van ongeveer 3 procent, en heeft een ongekoelde houdbaarheid van 1-2 jaar. Het wordt beschouwd als het hart-gezonde vergeleken met boter of plantaardige oliën. Bij gebruik voor het koken, macadamia notenolie behoudt een nootachtige smaak, dus het wordt vaak gebruikt om olijfolie te vervangen bij het bakken, braden vis of mengen salade dressings.

In Cosmetics

Dankzij de hoge enkelvoudig onverzadigde vetzuren en een hoog gehalte palmitoleïnezuur, macadamia olie een verzachtende, beschermende olie met een hoge absorptiesnelheid huid. Het wordt gebruikt als een genezende olie voor littekens, zonnebrand en andere huidirritaties. De olie lijkt talg, de natuurlijke olie geproduceerd door de menselijke huid, en wordt vaak aanbevolen voor droge en verouderende huid. Het wordt vaak gebruikt als basisolie voor massage-olie mengsels en wordt vaak gevonden in hydraterende lotions, body crèmes, douchegels, zepen, shampoos en conditioners.