Eigenschappen van een kunstheup Joint

Met de technologie vordert gestaag, de medische sector heeft de mogelijkheid om een ​​aantal werkelijk verbazingwekkende dingen te doen. Een van die is volledig vervangen van een beschadigd of anderszins onbruikbaar, heupgewricht. Vaak gebruikt voor de slachtoffers van de ziekte, auto-ongevallen, en voor patiënten bij wie de leeftijd is begonnen om te laten zien in hun heupen, kan deze vervangende operatie een grote zegen zijn. Beroemde hip vervangers bevatten Johnny Bench en Jack Nicklaus.

Heup

De menselijke heup is een kogelgewricht. Dit betekent dat de top van het been bot, de femur, afgerond en past in de mof van de heup. Deze joint moet mogelijk worden vervangen als het weg is versleten, gebroken, of chronisch pijnlijke op een bepaalde manier.

Chirurgie

De bal bovenaan de femur wordt afgesneden en de aansluiting in de heup uitgehold verder. Dan kogel is een brace bevestigd en geschroefd op het einde van het femur. De bal past in een kopje in de uitgebreide socket, waardoor veel patiënten met een betere werking heupgewricht.

Gewricht

Een kunstmatige heup bestaat uit drie componenten. Er is de plastic beker die de heupkom vervangt de metalen bal vervangt de heupkop (de bal aan het einde van de femur), en een metalen steel aan de as van het bot aan ondersteuning (de eerder genoemde brace) toevoegen . Wanneer deze drie onderdelen werken samen, kunnen zij de rolbeweging van een kogelgewricht dupliceren.

Beweging

Terwijl een kunstheup kan veel van de noodzakelijke bewegingen van een heupgewricht, zoals wandelen dupliceren, is niet een getrouwe. Omdat de onderdelen zijn van staal en kunststof, niet biologisch, ze zijn meer rigide en minder goed in staat om te veranderen. Dit betekent dat bepaalde bewegingen, zoals kruisen de benen moeten worden vermeden omdat de hardware niet aanpassen aan bewegingen buiten het bereik van de beker.

Pijn, stijfheid en Onderhoud

In het algemeen heeft een kunstmatig heupgewricht de meeste patiënten pijn. Bovendien, meer dan 80 procent van degenen die de operatie krijgen moet geen hulp in te lopen als ze eenmaal hersteld. Wat pijn en stijfheid kunnen blijven bestaan, en na verloop van tijd het cement dat de plastic beker houdt in het stopcontact moet mogelijk opnieuw worden aangebracht.