Eigenschappen van Bloodstone

Eigenschappen van Bloodstone

Bloedsteen, ook wel bekend als heliotroop, is een steen gebruikt in crystal healing, meditatie en magie. Het is een vorm van chalcedoon, dat deel uitmaakt van de kwarts familie. Het is voornamelijk bos groen met rode vlekjes die de steen zijn naam te geven.

Correspondenties en Lore

De steen komt overeen met de sterrenbeelden Ram, Vissen, Weegschaal, Kreeft en Boogschutter. Het is ook de originele maart geboortesteen. In de Middeleeuwen, werd aangenomen dat de rode strepen waren het bloed van Jezus. De Rooms-Katholieke Kerk besteld houtsnijwerk van martelaren in bloedsteen, waardoor het steen de bijnaam martelaar verdiend.

Chakra's

De bloedsteen kleuren komen overeen met de chakra's, of het lichaam centra verondersteld om genezende krachten hebben; de rode vertegenwoordigt de basis en de groene is symbolisch van het hart.

Fysieke gezondheid

In kristaltherapie wordt bloodstone gebruikt te zuiveren en de balans van de bloedstroom en het lichaam toxinen te neutraliseren, vooral in de lever en milt. Bloodstone wordt dat opname van mineralen in het lichaam te verbeteren.

Emotionele Gezondheid

Bloedsteen wordt beschouwd als een grote balancer van de geest, lichaam, emoties en geest. Aangezien het een hart chakra stenen, wordt het gebruikt in het helen van emotionele problemen, vooral die die een evenwichtig beeld van het verleden pijn. Het stimuleert het leven in het heden, en wordt beschouwd als de huidige relaties te verbeteren.

Als chakra's uit balans zijn en het saldo wordt gecorrigeerd, kan een persoon een periode van aanpassing vergelijkbaar met wat men zou kunnen voelen na een chiropractische behandeling ervaren. Bloedsteen helpt om stress of shock geassocieerd met chakra herschikking om energie te laten stromen vlot genezen.

Spirituele Eigenschappen

De steen wordt gebruikt met voorouders te communiceren door het openen van de intuïtie om hogere niveaus van de geest. Het verwijdert spirituele blokkades veel als het doet fysieke en emotionele degenen. Klaart het toxische effecten van de aura en balanceert het veld chakra's en energie. Het wordt gebruikt om het huis van negativiteit te verwijderen alsmede om geluk te brengen.

Bloedsteen gebruikt in meditatie helpt bij het begrijpen van universele geestelijke waarheden.

Courage

Het wordt gebruikt met de basis chakra om te helpen met kracht en moed, met name in het omgaan met een onmiddellijke stressvolle situatie. Bloedsteen brengt evenwicht en rationaliteit in tijden die moed vereisen.

Broederschap Stone

Als chalcedoon steen, het heeft eigenschappen van harmonie, vrijgevigheid en welwillendheid dat vrede en broederschap te bevorderen. Het verhoogt ook de mogelijkheid om vrijgevigheid van anderen te accepteren zonder schuldgevoel.