Eierstokkanker Onderwijs

De eierstokken, die worden aangetroffen in de vrouwen bekken, deel van het vrouwelijk voortplantingssysteem. De eierstokken functie door het vrijgeven van eieren en produceren ook de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron. Bij kanker wordt gevonden in de eierstokken, kan het levensbedreigend zijn en kan zich verspreiden naar andere lichaamsdelen maar kunnen vaak worden verwijderd. Het opleiden van jezelf over eierstokkanker door te leren over de symptomen en oorzaken en manieren om eierstokkanker te voorkomen kan gunstig zijn voor mensen die risico lopen op het ontwikkelen van het zijn.

Symptomen

Er zijn geen specifieke symptomen van eierstokkanker dus een vrouw met eierstokkanker kan worden een verkeerde diagnose gesteld met andere voorwaarden. Echter, aanhoudende symptomen die geleidelijk verergeren zoals buikpijn, bekken, rug of been druk of pijn, vol, opgezwollen of opgeblazen buik, vaak moeten plassen, kortademigheid, aanhoudende indigestie, gas, misselijkheid, obstipatie of diarree, verlies van eetlust, zware menstruatie, pijn tijdens het vrijen en het gebrek aan energie zijn meestal tekenen van eierstokkanker.

Soorten

Drie types van ovariële tumoren bestaan ​​afhankelijk van waar ze vormen in de eierstok. Epitheliale tumoren voorkomen in de dunne weefsellaag die de eierstokken bedekt. Kiemceltumoren optreden in de ei-producerende cellen van de eierstok. Stromale tumoren ontwikkelen in de weefsels die oestrogeen en progesteron produceren.

Oorzaken en risicofactoren

Hoewel de precieze oorzaak van eierstokkanker onbekend, onderzoekers dat weefsel-herstel proces dat ovulatie volgt worden gerelateerd aan de ontwikkeling van eierstokkanker. Andere onderzoeken zijn van mening dat verhoogde hormoonspiegels voor en tijdens de ovulatie van de groei van kankercellen kunnen produceren.

Bepaalde factoren, maar ze betekenen niet dat eierstokkanker zal ontwikkelen, kan uw risico op eierstokkanker te verhogen. Risicofactoren zijn erfelijke genmutaties, familiegeschiedenis van kanker, een geschiedenis van de borsten, baarmoeder, de dikke darm of het rectum kanker, leeftijd, zoals bij vrouwen boven de 55, obesitas, nooit eerder zwanger geweest, onvruchtbaarheid, vrouwen die hormonale substitutietherapie heeft gehad of medicijnen heeft met het mannelijke hormoon, androgeen.

Tests en diagnose

Diagnostische tests voor kanker van de eierstokken worden toegediend als de symptomen die eierstokkanker wijzen worden gevonden. Deze omvatten een lichamelijk onderzoek, inwendig onderzoek, echografie, een CA 125 bloedonderzoek, een biopsie, CT-scan, MRI of röntgenfoto van de borst.

Behandelingen

Behandeling van eierstokkanker is meestal door middel van een operatie door een gynaecologische oncoloog gevolgd door chemotherapie. Debulking chirurgie is dat zoveel van de kanker verwijdert mogelijk en laparotomie is chirurgie die beide eierstokken, eileiders en de baarmoeder en nabijgelegen lymfeklieren verwijderd. Chemotherapie kan direct worden toegediend in de buik en het bekken door middel van een dunne buis of via de mond ingenomen of geïnjecteerd in een ader. Straling wordt soms ook gebruikt om de symptomen van gevorderde kanker.

Preventie

Volgens de American Cancer Society, is het gebruik van de anticonceptiepil voor vijf jaar of meer het risico op eierstokkanker bij vrouwen verminderd met meer dan 50 procent. Met al zwanger en borstvoeding verlaagt het risico op ontwikkelen van eierstokkanker, evenals een het hebben van uw tubes gebonden of een met een hysterectomie.