Eierstokkanker Herhaling Oorzaken

Eierstokkanker Basics

De eierstokken zijn kleine, amandel-vormige organen aan weerszijden van de baarmoeder, onder de eileiders. De eierstokken produceren eieren (eicellen) voor de voortplanting en zijn de belangrijkste bron van de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron. Eierstokkanker begint in de eierstokken en, net als andere vormen van kanker, wordt gekenmerkt door cellen die groeien uit de hand en verdringen de normale cellen.

Eierstokkanker is een van de moeilijkste kanker te behandelen omdat het typisch alleen gedetecteerd nadat het zich buiten de eierstokken. Dit maakt de ziekte de dodelijkste van de gynaecologische kankers, goed voor 14.787 sterfgevallen onder 19.842 Amerikaanse vrouwen die werden gediagnosticeerd in 2005.

Vroege opsporing, voordat de ziekte in een vergevorderd stadium heeft bereikt, is de sleutel tot een positieve vooruitzichten voor vrouwen met eierstokkanker. Als gediagnosticeerd en behandeld vroeg, wanneer de kanker is beperkt tot de eierstokken, de vijf-jaarsoverleving is meer dan 90 procent. Echter, aangezien de symptomen van de ziekte zijn vaak onduidelijk, slechts 19 procent van alle gevallen zijn te vinden in dit vroege stadium.

Oorzaken van Herhaling

De huidige behandeling bij de eerste ontdekking van eierstokkanker is-operatie genoemd-cytoreductie gevolgd door chemotherapie behandelingen met een platina drug, meestal een Taxol of carboplatine regime. De meeste patiënten die een combinatie van chirurgie en medicamenteuze behandeling te ondergaan hoeft in remissie gaan, kan een toestand waarin de ziekte onder controle is en de patiënt symptoomvrij zijn.

Wanneer ovariale kanker terugkeert na de eerste reeks behandelingen, heeft "herhaling" plaatsgevonden. Waarom de ziekte terugkeert is niet volledig begrepen. Soms is het omdat de tumoren resistent zijn tegen chemotherapie toegediend geneesmiddel (hierna platina weerstand). Studies over de reden waarom het lichaam chemotherapie drugs kunnen weerstaan ​​zijn momenteel aan de gang. In het algemeen is gebleken dat hoe meer tijd verstrijkt voordat herhaling, hoe groter de kans de patiënt naar uiteindelijk vechten de ziekte.

Herhaling Opties

De aanpak van de behandeling van terugkerende eierstokkanker verschilt afhankelijk van hoeveel tijd is verstreken sinds de patiënt oorspronkelijk werd behandeld. Als eierstokkanker is teruggekeerd na zes maanden, kan de behandeling een tweede cytoreductie bevatten om extra tumoren die zijn gegroeid te verwijderen. In sommige gevallen, wanneer de tumoren opnieuw groeien, zij niet als een massa maar kleine "fragmenten" verspreid over het getroffen gebied. Daarom sommige oncologen niet suggereren chirurgie als behandeling voor recidief van eierstokkanker.

Als herhaling van de ziekte zelf heeft gepresenteerd van zes maanden of meer na de eerste behandeling, is de kans groot dat de chemotherapie zal worden toegediend met behulp van dezelfde familie van drugs als in de eerste behandelingscyclus. Bij herhaling binnen zes maanden na de eerste behandeling suggereert de mogelijkheid van chemoresistance-de waarnemend arts kan een ander soort van therapie te kiezen. De drie meest gebruikte geneesmiddelen tegen terugkerende eierstokkanker zijn Doxil, Topotecan en Gemzar.

Voor vrouwen die zijn gediagnosticeerd met kanker van de eierstokken, het is best te vertrouwen op het advies van een ervaren oncoloog die gespecialiseerd is in gynaecologische kankers voor suggesties over hoe de kans op herhaling te minimaliseren. Symptomen van terugkerende eierstokkanker kunnen zijn brandend maagzuur, darmproblemen, buikpijn, gevoel vol of opgeblazen gevoel en vaginale bloeden.