Effekterna av sjuklig fetma

Sjuklig fetma är ett växande problem i Amerika. Det definieras som att ha ett Body Mass Index (BMI) på 40 eller mer, eller att vara cirka 100 pounds eller mer över din idealvikt sortiment. Individer som är sjuklig fetma är mer benägna att påverkas av ett antal sjukdomar och tillstånd. Inte varje sjuklig fetma person kommer att påverkas av alla dessa saker, men statistiska chanser att gå upp kraftigt som vikten ökar.

Typ 2-diabetes

Typ 2 diabetes är en av de vanligaste sett effekter av sjuklig fetma. Detta är en typ av diabetes som uppstår genom förlusten av insulin - antingen genom en patients kropp motstå det, eller bukspottkörteln slutar att producera tillräckligt. Det finns ett direkt samband mellan mängden fettvävnad i en person och förmåga personens celler att bli resistenta mot insulin. Sjuklig fetma individer, därför löper större risk.

Lungsjukdomar

Högt blodtryck och hjärtsjukdomar är två möjliga effekter av sjuklig fetma. Enligt en artikel av Robert H. Eckel, MD, människor som är feta är tre gånger större risk att få högt blodtryck än en medelstor människa. När vikten minskar, så ökar blodtrycket. Läkare brukade tro att övervikt inte spelade en roll i kranskärlssjukdom. Dock säger Dr Eckel att flera studier under en lägre tid har visat att det finns en länk som ökar risken med åldern.

Bone Disorders

Morbid fetma kan påverka strängheten av både osteoartrit och reumatoid artrit hos patienter. Hos personer som har artros, lägger extra vikt extra belastning på de platser där en persons brosk har slitna. Reumatoid artrit har motsatta symptom - brosket är inflammerad och sväller upp, men effekterna av fetma är ungefär samma.

Reproduktions och hormonella störningar

Sjuklig fetma kvinnor riskerar flera reproduktionsstörningar. Det amerikanska samhället för reproduktiv medicin släppt ett papper under 2008, en krönika de olika sjukdomar som kan uppstå. Sjuklig fetma kvinnor löper ökad risk för oregelbunden menstruation samt polycystiskt ovariesyndrom (PCOS). Även infertilitet inte är direkt kopplad till sjuklig fetma, kan det bero på ovulatoriska dysfunktion. På grund av ökad hormonproduktion, sjukligt överviktiga kvinnor kan vara mer benägna att överskjutande kroppsbehåring.

Andnings Disorder

En studie från Harvard School of Public Health 2005 visade att det finns ett rimligt samband mellan fetma och astma. Många patienter är upptagna med förstagångsastmaattacker är feta, eftersom deras lungor är under-expanderade, vilket gör det svårare för dem att dra efter andan. Sömnapné kan också orsakas av sjuklig fetma. Fettdepåer runt en persons luftväg kan orsaka henne att sluta andas när de sover.

Psykiska och sociala effekter

Människor som är sjuklig fetma är mer benägna att bli deprimerade. De får finna sig känna oattraktivt i ett samhälle som värderar tunnhet. New York University program för kirurgisk viktnedgång citerar en 1991 studie som visar att 80 procent av sjuklig fetma personer kände skydde och diskriminerade. De uppgav att potentiella arbetsgivare hade diskriminerat dem i hyra praxis, och att läkarna hade behandlat dem orättvist.