Effekterna av Rooibos Tea

Rooibos (Aspalathus linearis) är hemma i Sydafrika och är medlem i baljväxter familjen av växter. Det har använts i århundraden för att göra ett örtte. Det är också känt som sydafrikanska rött te. Rooibos är känd för att ha många olika hälsofördelar på grund av dess höga halter av antioxidanter. Från allergier och nervös spänning till problem med matsmältningen, det finns många positiva effekter för att konsumera Rooibos te.

Low Tannin Nivåer

Rooibos te har mycket låga halter av tannin (växtpolyfenoler). På grund av sin låga tannin nivåer, därför att det inte har en negativ effekt på kroppens upptag av både järn och proteiner.

Alpha-Hydroxy Acid, zink och magnesium

Rooibos te innehåller både alfa-hydroxy syra och zink. Båda dessa är till stor nytta för att främja frisk hud. Den innehåller också magnesium, som är avgörande för att upprätthålla en stark och friskt nervsystem.

Kosttillskott

Rooibos te fungerar också som ett näringstillskott. Det kompletterar de nödvändiga dagliga mängder av mangan, kalcium och fluorid i synnerhet. Dessa är alla nödvändiga för tillväxten av friska tänder och ben.

Hud

Rooibos te har också en lugnande och lugnande effekt på huden. Det kan lindra hudirritationer samt klåda. Det är till stor hjälp för att hantera vanliga hudåkommor såsom eksem, acne, psoriasis och även blöjeksem. I dessa fall kan du ansöka Rooibos te direkt över irriterade hudområdet.

Digestive frågor

Rooibos te är också till stor nytta för att hantera mag-frågor och magbesvär. Detta är delvis på grund av Rooibos te naturligtvis inte innehåller något koffein. Det kan lindra lidanden såsom magsår, halsbränna, kräkningar och illamående.

Antioxidanter

Det finns två huvudsakliga viktiga antioxidanter i Rooibos te --- nothofagin och aspalathin. Dessa antioxidanter är både anti-virus, anti-svamp och anti-bakteriell. De kan också bidra till att neutralisera de skador orsakade av fria radikaler innan de kan göra någon skada på kroppen. Fria radikaler orsakar oxidativ skada på cellerna. Aspalathin är full av viktiga flavonoider och fenolsyror, som alla är användbara och hälsosam för kroppen.