Effekterna av Pool Klor på sår

När de flesta människor tänker på en pool, de tycker om avkoppling eller nöje, men visste du att ta ett dopp i en klorerad pool faktiskt kan ha en positiv inverkan på din hud? Sår, såsom mindre skärsår, skrubbsår eller brännskador, kan dra nytta av kontakt med klor. Även om det krävs ytterligare studier för att styrka klorerat vatten effekt på huden, många människor bejaka och njuta av de positiva effekterna varje sommar.

Funktion

Eftersom klor har naturliga antibakteriella egenskaper, används det i poolvattnet för att döda bakterier. Som ett resultat kan en individ med ett sår finna att hans sår börjar läka snabbt efter ett dopp i poolen. Eftersom klor i vattnet penetrerar det yttre av såret, det hjälper att döda bakterierna i såret. Eftersom bakterierna dör börjar infektion avta.

Missuppfattningar

Under senare år har klor använts för att behandla simbassänger rönt en negativ rykte. Individer som är medvetna om klor s skadliga effekter på kroppen i stora doser har antagit att bada i vatten som behandlats med klor kan ha en negativ inverkan på huden. Även klor kan skada huden och sår om alltför koncentrerad, är klor också känt för att ha en läkande effekt när det kommer i kontakt med huden via poolvattnet i kontrollerade doser, genom sin bakteriedödande egenskaper.

Ansikts Sår

Sår såsom akne sår i ansiktet kan ha stor nytta av kontakt med klorerat vatten. Vattnet har en torkning och antibakteriell effekt som tränger in i huden och avlägsnar fett och bakterier djupt inuti porerna. Det är viktigt att notera dock att om huden blir för torr från överdriven exponering för klorerat vatten, börjar kroppen att överkompensera för torr hud och producera mer olja, vilket förvärrar problemet. Därför är det bäst att använda en lätt, oljefri lotion på huden efter bad för att njuta av klor fördelar men undvika försämring av akne.

Interna Sår

Även klor i vattnet kan hjälpa yttre sår, bör det aldrig användas för att behandla inre sår, som de på insidan av munnen eller ögonen. Beläggen i munnen och ögonen är mjuka vävnader med förmåga att absorbera skadliga bakterier i bassängvatten. Dessutom kan kloret producerar irritation på dessa områden, även bränning. Klorerat vatten ska inte tillåtas att röra dessa områden. Eftersom huden är kroppens skyddande hölje, det är mer "immun" till de negativa effekterna av klor.

Varningar

En individ med en fräsch, öppet sår eller ska aldrig ange en swimmingpool. Sår som sipprar blod eller andra kroppsvätskor kommer inte bara infekterar vattnet, men de är också mer sannolikt att bli ytterligare smittade av några bakterier i vattnet. När kroppen har bildat en sårskorpa och kan hålla ut eventuella bakterier, är det säkert för människor att komma in i vattnet och testa de helande effekterna av klor på sina sår. Kom också ihåg att klor är en kemikalie, och kroppen ska utsättas för den bara i små doser för att undvika de negativa reaktioner som det ofta känd för.