Effekterna av Ibuprofen

Ibuprofen är en icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel som vanligtvis används för att behandla smärta och lindra feber. Ibuprofen är det generiska namnet för denna receptfria läkemedel. Det finns flera varumärken, som ibuprofen som sin huvudsakliga aktiva ingrediensen, inklusive Motrin och Alvedon. Ibuprofen kan lindra symptomen av mindre värk och smärta, bland annat huvudvärk, rygg värk, ledvärk, tandvärk och mensvärk.

Funktion

Enligt Drugs.com, ibuprofen verkar genom att minska hormoner i kroppen som orsakar smärta och inflammation. Hormonet, enligt Storbritanniens NetDoctor, kallas cyklooxygenas (COX), och producerar kemikalier som kallas prostaglandiner. Prostaglandiner är kroppens reaktion på skada och sjukdom, och är ansvariga för att orsaka smärta. Ibuprofen blockerar COX, som i sin tur upphör bildandet av prostaglandiner. Slutresultatet är ofta en minskning av smärta, svullnad och inflammation.

Dosering

Enligt Drugs.com är det maximala beloppet för ibuprofen som bör tas 800mg, fyra gånger om dagen, för totalt 3,200mg per dag. Drugs.com rekommenderar bara ta den minsta mängd som behövs för smärtlindring. Mest ibuprofen piller som säljs över disk kommer i 200 mg piller.

Fördelar

Det finns många fördelar med ibuprofen. Eftersom det säljs över disk, finns det inget behov av ett läkarrecept. Ibuprofen är icke-narkotiska och är därför användbart för människor som vill undvika eventuell beroende genom att vissa receptbelagda smärtstillande medel.

Tidsplan

Enligt Hospicenet.org, kan effekterna av ibuprofen att märkas inom en eller två timmar, och kan pågå mellan fem till tio timmar. Det är viktigt att inte ta mer än den rekommenderade dosen. Även om den maximala dosen för ibuprofen är 800 mg, behöver den dosering som rekommenderas och ordinerats av läkare. De flesta over-the-counter ibuprofen mediciner rekommenderar att endast 200 eller 400 mg i taget. Om du inte upplever smärtlindring, gå till en läkare.

Överväganden

Även ibuprofen är en over-the-counter mediciner, det finns fortfarande många saker att tänka på innan du tar läkemedlet. Drugs.com rapporterar att biverkningar kan vara livshotande hjärt-och cirkulationsproblem. Ibuprofen kan vara skadligt för magen. Dessutom kan ibuprofen interagera med olika over-the-counter och receptbelagda läkemedel, inklusive acetylsalicylsyra och antidepressiva medel. Tala alltid om för din läkare varje over-the-counter och receptbelagda läkemedel du är på innan du tar ibuprofen.