Effekter av hematit på Body

Hematit kristaller har hög järnhalt. Magnetiska terapeuter som Dr Buryl Payne använda dessa elektromagnetiska kristaller till direkt energi genom meridianerna i kroppen och behandla fysisk smärta. Hematit stenar formas till ringar, armband, pärlor och hängen, och bärs som smycken.

Cirkulationssystemet

Dr Buryl Payne säger att hematit förbättrar blodflödet genom att påskynda cirkulationen. Enligt Michael Gienger, författare till "Manual Healing Crystal Första hjälpen," hematit stabiliserar blodtrycket och ger energi till kroppen när den är i ett försvagat tillstånd under perioder av snabb tillväxt eller stress. Gienger säger också att hematit kristaller lindra svaghet och yrsel. Ha en hematit halsband eller hänge för att behandla cirkulationsproblem. Håll halsband hänge pekade ner mot blygdbenet.

Matsmältningen

Magnetiska terapeuter använder hematit för att behandla blödningar eller trög tarm som inte absorbera näringsämnen i tid. Emellertid är hematit inte används för behandling av tarminfektioner. Gienger rekommenderar att du väljer en hematit sten med ett rött glashuvud och en njure signatur för att behandla tarmproblem. Håll kristallen mot nedre delen av buken ovanför tarmarna i minst en timme två gånger om dagen för att förbättra och reparera tarmfunktion.

Järn Brister

Symtom på järnbrist inkluderar fysisk svaghet, trötthet, blekhet och svår huvudvärk. Förlust av järn sker med blödning, under perioder och när kroppen kräver högre koncentrationer av järn, till exempel graviditet. Kombinera hematit behandlingar med ett ökat utbud av järn i din kost för att förbättra din järnintaget och absorptionsnivåer. I "Magnetic Healing, Avancerade tekniker för tillämpning av magnetiska krafter," Payne säger att hematit förbättrar upptaget av järn i tarmen och stabiliserar roll järn i ämnesomsättningen. Ha en hematit halsband för att behandla huvudvärk eller svaghetskänsla som följer järnbrist eller blöt en hematit kristall i destillerat vatten och dricka vattnet för att lindra dessa symptom.

Magnetisk terapi

De magnetiska egenskaperna hos hematit utnyttjas för att behandla artros smärta, enligt Payne. Hematit bildas från syre och magnetit, ett kraftfullt magnetiskt ämne. Som en magnet med antiferromagnetisk konstruktion, har hematit elektroner som snurrar i en linje mönster samtidigt som pekar i motsatt riktning. Magnetiska terapeuter tror att däggdjur har spår av magnetit i sina skelettsystem och vävnader. Strukturen för hematit tillåter elektronerna i kristallerna att interagera med och rikta de interna magnetitavlagringar i den mänskliga kroppen. Denna interaktion manipuleras i magnetisk terapi för att ändra riktningen på magnetitfyndigheter i kroppen för att främja smärtlindring och läkning i drabbade ben eller vävnader.