Effekter av cerebral pares på ett barns utveckling

Cerebral pares (CP) är en neurologisk sjukdom som påverkar kroppens rörelser och muskel samordning av de med funktionshinder. Eftersom det inte finns något botemedel mot CP, har funktionsnedsättning en stor inverkan på ett barns utveckling.

Diagnos

Cerebral pares diagnostiseras vanligen i tidig ålder. Barnet kommer att visa en försening i grovmotorik, som att krypa och gå, som leder barnets förälder / vårdnadshavare att ta henne till doktorn. Där kommer läkaren köra tester och använda verktyg för att ta reda på om problemet är CP.

Barns utveckling

Utvecklingen av barn med CP varierar från fall till fall. En del barn kommer så småningom att kunna gå, om än olyckligt, medan andra kommer att spendera en livstid i rullstol.

Behandling

Terapi, receptbelagda läkemedel och ortoser är några vanliga cerebral pares behandlingsmetoder. Behandlingen kan hjälpa ett barn njuta av en mer givande barndom.

Social Life

Socialt liv är en annan faktor variabel till hur allvarligt ett fall. Ett barn med en mild form av cerebral pares är mer sannolikt att njuta lite av ett vanligt socialt liv, medan ett barn med en svårare form kan det vara svårare.

Vuxen ålder

Cerebral pares är inte dödlig, vilket innebär att en majoritet av barn med CP kommer att uppleva vuxen ålder. Men vuxna med cerebral pares är mer benägna att ta itu med hälsoproblem, orsakade av organ som åldras snabbare än vanligt, enligt National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke.