Effekter av anfall

Kramper uppstår på grund av onormal aktivitet i hjärnan och är ett tecken på att det finns en underliggande neurologisk fråga. Kramper normalt diagnostiseras efter mer än ett anfall. Alla beslag kommer att kräva en grundlig läkarundersökning, eftersom de kan orsaka farliga situationer, som olyckor vid bilkörning eller drunkna vid simning, och allvarliga fall. Det är viktigt att veta hur anfall kan påverka ditt liv och förstå vad behandling alternativ är tillgängliga.

Typer

Effekten av ett beslag varierar ofta beroende på typen och längden. De typer av anfall inkluderar fokala anfall, som förekommer i en begränsad del av hjärnan, och generaliserade anfall orsakade av elektriska förändringar i båda sidor av hjärnan.

Orsaker

Kramper normalt orsakas av en underliggande hälsotillstånd, såsom huvudskada, förändringar i blodsocker, infektioner eller till och med drogöverdos. Vissa hjärntumörer kan också påverka hälsan i hjärnan på grund av förändringar i elektrisk urladdning. Den bakomliggande faktorn är att om det finns en förändring i syre, kan den orsaka ett anfall.

Symptom

Epilepsi påverkar kroppen på olika sätt och kan orsaka perioder av start, förvirring, muskelryckningar och till och med plötslig medvetslöshet. Även anfall eller epilepsi kan orsaka kramper, inte alla beslag orsaka kroppen att skaka. För vissa kan beslag påverka känslor och sensorisk perception, till exempel hur det luktar, smakar och ljud. Det kan finnas jerking i delar av kroppen som åtföljs av stickningar och yrsel. Vissa typer av anfall orsakar en förlust av muskeltonus, stelhet i kroppen eller inkontinens.

Komplikationer

Även om anfall är normalt inte livshotande om kontrollerad på rätt sätt, kan de orsaka allvarliga komplikationer och även dödsfall. Status epilepticus är en typ av anfall som varar i mer än fem minuter eller orsakar upprepade kramper och hjärnan inte kan återfå medvetandet. Vissa som lider av status epilepticus kan ha en högre risk för hjärnskador och / eller dödsfall. Om någon inte har epilepsi förvaltas av medicinering eller annan behandling, kan det finnas en risk för plötslig död.

Post-Seizure

Enligt Merck, de flesta anfall varar bara ett par minuter. När beslaget stannar, fysiska biverkningar är huvudvärk, ömma eller smärtsamma muskler, konstiga förnimmelser, förvirring och fatigue.Some beslag patienter lider av svaghet eller förlamning. Några av de efterkrampeffekter beror på var de onormala elektriska problem är i hjärnan. Till exempel, om en del av storhjärnan har påverkats, kan det orsaka problem i smak. Nackloben kan orsaka hallucinationer.

Medicinering

Att ha rätt medicinering kan hjälpa till att kontrollera anfallen, och många som genomgår behandling kanske kan vara medicinering fria efter ett par års behandling. Anti-beslag läkemedel har vissa biverkningar, så det är viktigt att följa reaktioner. Biverkningar är trötthet, yrsel, viktförändringar, tal frågor, förändringar samordning, utslag och bentäthet förlust. Några av de sällsynta biverkningar inkluderar organinflammation, förändringar i känslor och tankar och depression.

Kirurgi

Kirurgi kan utföras för att minska kramper, särskilt om de är belägna i ett område i hjärnan eller om de påverkar funktioner som tal, hörsel och språk. Läkaren kommer att ta bort den del av hjärnan som orsakar kramper. I vissa fall kan en läkare behöva skära delar av hjärnan för att förhindra spridning av beslaget området. Kirurgi kan orsaka allvarliga komplikationer, som att försämra kognitiv funktion.