Effekten av medicinalväxter på kroppsvikt

Läkande örter har länge använts för att hjälpa till viktminskning. Tillsammans med kost och motion, kan en växtbaserade viktminskning regim påskynda viktminskning och förbättra din allmänna hälsa. Används i säkra mängder, kan viktminskning örter vara ett säkert alternativ till receptbelagda läkemedel viktminskning, men det är viktigt att notera deras biverkningar och risken för övergrepp.

Thermogenic Örter

Termogena örter är örter som påverkar kroppsvikten genom att öka din andning, puls och hastighet av matsmältningen. Vanliga termogena örter inkluderar grönt te, nässlor och maskros. Termogena örter innehåller vanligtvis ett njutningsmedel, såsom koffein, vilket hjälper till att bränna extra kalorier och kan också orsaka din kropp att minska sin vatten vikt. Skadliga fysiologiska effekter i samband med användning av stimulantia baserade viktminskning örter inkluderar skakningar, yrsel, illamående, svettningar och magkramper. Negativa psykologiska effekterna av växtbaserade stimulantia kan innehålla ilska, panik, och i extrema fall, hallucinationer och psykotiska episoder. Vissa användare av växtbaserade stimulantia kan bli beroende av stimulerande effekten av ört och kommer att uppleva en krasch av energi när det stimulerande behandlingen avslutas.

Vattenreduktions Örter

Vatten-reducerande örter, även känd som vätskedrivande örter, används för viktminskning eftersom de orsakar kroppen att utvisa vatten i en snabbare takt, vilket kan minska uppblåsthet, svullnad och medföra en nedgång i kroppsvikt. Diuretika minskar inte fett och bara erbjuda en tillfällig viktminskning effekt, eftersom vatten vikt vinns tillbaka när nytt vatten reabsorberas. Diuretika kan vara farliga eftersom de kan orsaka uttorkning, om du inte dricker tillräckligt med vatten när du tar dem. Vanliga diuretika inkluderar ägg ursi, lind, rölleka och örter som innehåller koffein, till exempel grönt te, nässlor och maskros.

Herbal Laxermedel

Herbal laxermedel är inte en rekommenderad metod för viktminskning. Herbal laxermedel stimulerar matsmältningssystemet, orsakar din kropp att tömma den mat du äter i en takt som är för snabb för att ge din kropp att absorbera det. Användning av växtbaserade laxermedel kan orsaka allvarliga näringsbrist, däribland en brist på nödvändiga kroppsliga salter, vilket kan leda till sjukhusvistelse och dödsfall.

Aptitsuppressants

Herbal aptithämmare skicka meddelanden till din hjärna att du är full. Aptithämmare kan tas före, under eller efter en måltid för att stoppa suget och få dig att äta mindre. Vanliga aptithämmare inkluderar cayennepeppar, fänkål och grapefrukt. Biverkningar för aptitnedsättande örter är illamående och ont i magen.

Överväganden

Kontrollera alltid med din läkare om du har några hälsoproblem om att starta ett växtbaserat viktminskning plan. Örter allmänt erkända som säkra för viktminskning inkluderar nässlor, grönt te och maskros.

Varning

Det är viktigt att kontakta din läkare innan du påbörjar en viktminskning plan. Herbal viktminskning tillskott är inte avsedda att orsaka betydande viktminskning på egen hand och bör kombineras med en hälsosam diet och motion plan.