Effectiviteit van Indian Noni

Effectiviteit van Indian Noni

Indian noni, ook bekend als Indiase moerbei, is een heester met geneeskrachtige eigenschappen. Het kan worden gevonden in heel Zuidoost-Azië, Australië en veel van de eilanden in de Stille Oceaan, inclusief Hawaii.

Geschiedenis

De vroege Polynesiërs verspreidde het gebruik van Indische noni de hele Stille Oceaan. Ze gebruikten het om diepe snijwonden en gebroken botten genezen.

Kanker

Verdere menselijke studies zijn nodig, maar de onderzoekers hebben ontdekt dat een verbinding in de Indiase noni, damnacanthal, kan voorkomen dat de kankercellen zich te vormen.

Tuberculose

Onderzoekers in de Filippijnen melden dat fytosterolen (plantaardige steroïden) in de Indiase noni tuberculose bacteriën kunnen doden.

Active Compounds

Andere actieve ingrediënten in noni omvatten xeronine, die cellulaire gezondheid kan bevorderen, en scopoletine, die kunnen helpen de bloeddruk te verlagen en kunnen antibacteriële eigenschappen hebben.

Fun Fact

Indiase noni wordt ook gebruikt als kleurstof. Firefly Forest stelt dat de schors produceert een rode kleurstof, terwijl de wortels produceren een gele kleurstof.

Verordening

De Food and Drug Administration heeft waarschuwingsbrieven gestuurd naar een aantal fabrikanten van noni-producten voor wervend "kuren" zonder voldoende onderzoek naar back-up van de conclusies.