Effectieve Tick Removal

Wanneer een teken beten, het graaft het hoofd in de huid van de gastheer, dan voedt het bloed. Terwijl de meeste tekenbeten zijn onschuldig, kunnen sommige soorten teken, zoals herten teken en hout teken, ziekten overbrengen, waaronder Rocky Mountain spotted fever en de ziekte van Lyme. Ongeacht het risico, moet een teek zo spoedig mogelijk worden verwijderd. Een teek te verwijderen is een vrij eenvoudige procedure, en speciale medische aandacht is meestal niet nodig.

Controleren op teken

Controleren op teken nadat ze buiten voor een periode van tijd. Bij de mens, controleer dan de hoofdhuid, oren, nek en armen en onderbenen voor tekenbeten. Kinderen zijn bijzonder gevoelig voor bijten als ze spelen in gebieden die teken haven. Honden, katten en andere huisdieren kunnen ook worden gebeten door teken en kan ze in te brengen van buiten op hun vacht.

Het verwijderen van een Tick

Als de teek u nog niet heeft gebeten, kun je gemakkelijk verwijderen met een tissue. Indien de kop van de teek wordt begraven in de huid, verwijder hem met een paar puntige pincet door grijpen de kop van de teek zo dicht mogelijk bij de huid mogelijk, zorg ervoor dat u het te verpletteren. Trek de teek recht uit de huid met een stevige, langzame en gestage kracht. De teek zal uiteindelijk laten gaan. Draaien of schommelen van de teek heen en weer te verwijderen is niet nodig. Zodra de teek wordt verwijderd, met water en zeep om de huid te reinigen en een actueel ontsmettingsmiddel toe te passen.

Wat niet te doen

Gebruik niet een brandende lucifer, vaseline, vloeibare zeep, nagellak of nagellakremover, insectenwerende middelen of pesticiden om teken te verwijderen. Ze zijn niet effectieve behandelingen en kan zelfs verergeren de teek, waardoor de situatie nog erger. Als een deel van de kop blijft in de huid na de teek wordt verwijderd, raak niet in paniek. Het kan worden verwijderd als ware het een splinter.

Wanneer moet u een arts raadplegen

Onmiddellijk medische hulp inroepen als de teek is in de huid voor meer dan 24 uur, een uitslag van welke aard vormen, wordt de beet besmet of symptomen zoals hoofdpijn, koorts, koude rillingen, vermoeidheid, spier-of gewrichtspijn of nek of rug stijfheid optreden.

Het is belangrijk om de verwijderde teek slaan in een afgesloten houder of zip-top tas. Als de symptomen van ziekte later optreden, kan de teek nodig zijn voor het testen. Als er geen symptomen optreden binnen een maand, kunt u beschikken over de teek.