Effectieve Inhaler Technieken

Effectieve Inhaler Technieken

Om een ​​geneesmiddel of medische inrichting gunstig mogelijk te zijn, moet de gebruiker het goed gebruikt. Bij luchtwegaandoeningen zoals astma en chronische obstructieve longziekte (COPD), kan het vooral belangrijk om medicijnen toedienen apparaten zoals inhalers juiste gebruik om maximale verlichting ontvangen kortademigheid.

Dosisinhalatoren

Verwijder de dop van de inhalator mondstuk. Schud het krachtig terwijl u hem in een rechtopstaande positie. Het is belangrijk dat de medicatie is toegestaan ​​tijd mengen om zo effectief mogelijk te zijn. Plaats jezelf in een staande of zittend rechtop houding. Blaas je adem rustig uit, het legen van uw longen zo veel mogelijk. Plaats het mondstuk tussen je voortanden. Houd het voorzichtig daar; niet bijten neer op plastic. Gebruik je lippen tot een einde, goede afdichting rond het mondstuk te vormen. Druk de houder van uw inhalator stevig in. Een pomp van de inhalator verschaft een enkele dosis van de medicatie. Als het geneesmiddel begint te zien, adem langzaam en diep in door je mond. Houd uw adem zo lang als je in staat om comfortabel te doen zijn. Dit maakt het mogelijk de medicatie te bereiken en open uw luchtwegen. Als je je adem loslaat, doe zo natuurlijk, op een gemakkelijke, zachte manier. Als uw arts een extra dosis heeft voorgeschreven, wacht dan minstens een of twee minuten voor het proces te herhalen.

Metered Dose Inhaler met Spacer

Monteer je spacer volgens aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de dop van het mondstuk van uw inhalator. Schud het krachtig terwijl u hem in een rechtopstaande positie. Steek het mondstuk van uw inhalator in de sleuf op de spacer. Houd deze rechtop. Plaats het mondstuk van de spacer tussen je tanden. Bijt niet op neer, maar vormen een goede afdichting rond het met gesloten lippen. Zachtjes blazen adem uit de longen en druk stevig op de bus van de inhalator, terwijl u de afstandhouder parallel aan de vloer. Adem diep en langzaam, waardoor het geneesmiddel aan uw longen. Houd uw adem zo lang als comfortabel is of inademen en uitademen vier keer met behulp van langzaam en diep adem. Neem de spacer uit uw mond en hervatten langzaam ademhalen. Neem de inhalator uit de spacer, tenzij een tweede dosis nodig is of is voorgeschreven. Wacht een of twee minuten voor het proces te herhalen.

Turbuhaler

Verwijder de dop van uw inhalator en houd hem rechtop. Er is een gekleurde grip op uw inhalator. Draai de greep zo ver mogelijk te verplaatsen en draai vervolgens het allemaal de weg terug in de tegenovergestelde richting. Er zal een hoorbare klik wanneer u juist hebt voltooid deze stap. Blazen adem uit je longen en weg van de Turbuhaler apparaat. Plaats het mondstuk tussen uw tanden. Maak een afdichting rond het met je lippen. Adem krachtig door je mond terwijl de inhalator is in en verwijder het dan voordat je uitademt. Plaats de dop na het toedienen van medicatie.

Diskus

Gebruik uw duim om de duim greep zich aan de buitenkant van de inhalator de Diskus te duwen totdat deze hoorbaar vastklikt. De hendel moet zo ver terug als het zal gaan om voor de opening naar de poedervormige medicatie afzien zijn. Draai je hoofd weg van inhalator en adem, de lucht duwen uit je longen. Plaats de mondopening van de Diskus tussen je lippen en mond dicht stevig rond opening. Adem diep in en verwijder de Diskus uit uw mond, terwijl het houden van uw adem. Houd uw adem gedurende 10 seconden of zo lang als comfortabel is en voorzichtig uit te ademen.

Inhalator Opslag en Zorg

Houd het mondstuk van uw inhalator schoon. Blijf dop op het einde wanneer de inhalator niet gebruikt. Als uw mondstuk vuil is, zal de hoeveelheid geneesmiddel dat u ontvangt beperken. Spoelen in warm water met een druppel of twee van afwasmiddel. Laat aan de lucht drogen en plaats dop. Bewaren inhalator in een droge, koele ruimte van uw huis en houd het uit de buurt van direct zonlicht.