Effecten van tabak op Serotonine

Effecten van tabak op Serotonine

Voor rokers, deel van het plezier verkregen sigaretten roken komt van de fysische effecten van nicotine. Echter, dit is ook een van de redenen waarom stoppen met roken zo moeilijk kan bewijzen. Dus het is belangrijk om de effecten van tabak heeft op neurotransmitters in de hersenen, met inbegrip van een chemische stof genaamd serotonine begrijpen.

Serotonine

Het menselijk brein produceert voortdurend neurotransmitters, die chemische stoffen die uw stemming te reguleren door het uitvoeren van zenuwimpulsen tussen zenuwcellen zijn. Er zijn drie neurotransmitters: noradrenaline, dopamine en serotonine. Serotonine helpt je een gevoel van algemeen welzijn en geluk te behouden. Een serotonine deficiĆ«ntie kan leiden tot een verscheidenheid van aandoeningen zoals slapeloosheid, angst en depressie. De productie van serotonine wordt gestimuleerd door zonlicht en door het eten van bepaalde voedingsmiddelen, en kan ook worden beĆÆnvloed door factoren zoals leefstijl en erfelijkheid.

Nicotine

Een enkele sigaret bevat ongeveer 10 mg nicotine, de chemische stof binnen tabak dat roken zowel plezierig en verslavend maakt. Via inhalatie in de longen, nicotine de hersenen bereikt in acht seconden direct stimuleren van de neurotransmitters. Onder de lichamelijke sensaties een roker voelt zijn een snelle verhoging van de hartslag en de ademhaling en verhoogde productie van bloedglucose. Laatstgenoemde, in feite kan gedeeltelijk verantwoordelijk voor de verhoogde gevoelens van alertheid meeste rokers ervaring na roken.

Nicotine en Serotonine

Hoewel het precieze effect dat nicotine op serotonine is niet geheel duidelijk, ofwel nicotine lijkt serotonine stimuleren. Volgens onderzoek van de Universiteit van Dundee, lijkt het roken fysieke veranderingen in de hersenen die serotonine remmen gedurende langere tijd veroorzaken. De werkelijke opname van nicotine echter stimuleert snel serotonineproductie, maar alleen op de korte termijn - als verhoogde serotonine zolang de sigaret wordt gerookt duren. De ironie, legde Dundee professor David Balfour, die de studie leidde, is dat rokers geloven sigaretten zorgen voor een gevoel van rust, terwijl het in feite roken geeft slechts tijdelijke verlichting van de angst veroorzaakt door roken in de eerste plaats.

Nicotine Intrekking en Serotonine

In 1999, de onderzoekers van de Universiteit van Illinois bleek dat mensen die proberen om het roken ervaring een aantal symptomen van depressie, die zorgt ervoor dat ze om terug te keren naar sigaretten voor de quick-fix release van serotonine door nicotine quit. In het project werden rokers krijgen een combinatie van voedingsmiddelen die de verminderde niveaus van serotonine ze zullen ervaren bij het stoppen met nagebootst, waardoor zij een voorbeeld van hoe ze zich voelen als ze stoppen. Dit kan rokers helpen omgaan met de "verontrustende gedachten, gevoelens en stemmingen" ze zullen ervaren wanneer ze eindelijk stoppen en hebben niet de tijdelijke serotonine lift aangeboden door tabak niet ontvangen, volgens Bonnie Spring, Universiteit van Chicago.