Effecten van low-carb dieet op Cholesterol & Weight Loss

A low-carb dieet kan leiden tot dramatisch gewichtsverlies initieel en op lange termijn zolang de voeding wordt voortgezet. De effecten worden omgekeerd, echter, wanneer de voeding wordt gestopt. Cholesterolgehalte worden beïnvloed door een low-carb dieet ook, maar extreem low-carb dieet moet met voorzichtigheid worden gebruikt.

Initial Weight Loss

Wanneer een individu begint een low-carb dieet, hij heeft de neiging om een ​​groot deel van het gewicht snel te verliezen. Sommige mensen verliezen meer dan 10 pond. in de eerste week van het dieet, maar het verlies is niet lichaamsvet. Een low-carb dieet heeft een vochtafdrijvend effect, waardoor een opgeblazen gevoel en het vasthouden van water, dat kan het gevolg zijn van een high-carb dieet. Het aanvankelijke verlies dat afkomstig is van een low-carb dieet is extra water gewicht.

Voortgezet gewichtsverlies

Na de eerste periode, gewichtsverlies vertraagt ​​tot £ 1 of 2 pond. per week of minder, afhankelijk van het individu. Gedurende deze periode is de persoon voor de low-carb dieet begint om lichaamsvet te verbranden voor energie, omdat er niet voldoende koolhydraten in de voeding om de dagelijkse activiteiten te voeden.

Het stoppen van het dieet

Het eten van koolhydraatrijk voedsel, die het niveau van koolhydraten in het dieet te ver verhogen, eindigt gewichtsverlies. Terug te gaan naar pre-dieet eetgewoonten tot de onmiddellijke gewichtstoename. Initial gewichtstoename, als gevolg van het vasthouden van water, kan snel verloren gaan door terug te keren naar de low-carb dieet.

Cholesterol Levels

Low-carb dieet is aangetoond dat algehele cholesterolgehalte verbeteren, ondanks de toegenomen hoeveelheid cholesterol verbruikt low-carb dieet. Volgens een studie gepubliceerd in het New England Journal of Medicine in juli 2008, cholesterol ratio's van de studie deelnemers in de low-carb groep verbeterde 8 procent meer dan in de vetarme groep gedurende een periode van twee jaar.

Overwegingen

Er zijn verschillende variëteiten van low-carb dieet plannen, elk met hun eigen richtlijnen met betrekking tot het aantal koolhydraten te consumeren en welke koolhydraten voedingsmiddelen aanvaardbaar zijn. Sommige low-carb dieet plannen pleiten voor de volledige verwijdering van alle granen, fruit en groenten. Voordat u begint met zo'n extreme dieet plan, in overleg met een arts om ervoor te zorgen dat alle noodzakelijke voedingsstoffen beschikbaar zullen zijn.