Effecten van een bipolaire stoornis op de hersenen

Effecten van een bipolaire stoornis op de hersenen

Bipolaire stoornis is een psychiatrische aandoening die wordt gekenmerkt door stemmingswisselingen tussen depressie en manie. Sommige mensen hebben voornamelijk manische symptomen, terwijl anderen voornamelijk depressieve. Symptomen zijn onder meer ernstige manie, hypomanie, normale stemming, milde depressie en ernstige depressie in verschillende cycli en looptijden. Bipolaire I, een ernstige vorm met snelle fietsen, kunnen psychotische verschijnselen zoals hallucinaties en paranoïde gedrag.

Uitvoerende functie

Uitvoerende functie geeft de mogelijkheid om te denken, plannen en adequaat te handelen. Onderzoekers (Altshuler et al.) Bij de afdeling Psychiatrie en Biobehavioral Wetenschappen aan de UCLA studeerde mensen met psychiatrische stoornissen, en mensen met een bipolaire ziekte had significante aantasting van de executieve functies en verbale geheugen. Impairment varieerde van geen enkele in een kleine groep te streng in een andere groep.

Extra Cognitive Impairment

Cognitieve stoornis interfereert met het vermogen om te redeneren. In "Psychiatrie Times," Glahn en Velligan van de afdeling Psychiatrie van het rapport Universiteit van Texas Health Science Center dat 75 procent van de patiënten met een bipolaire stoornis scoorde lager dan gezonde proefpersonen in vier maten van cognitief vermogen, inclusief de mogelijkheid om de aandacht te vestigen, beheren voeren functie, en te beschrijven en lange termijn geheugen te behouden. Verslechtering van het geheugen was gelijk onder degenen die de behandeling (lithium) en degenen die dat niet deden, wat suggereert dat het de aandoening in plaats van de behandeling die verantwoordelijk is voor de cognitieve stoornissen ontvangen.

Gray Matter

Grijze materie wordt gevonden in veel van de hersenen en bevat de werkende neuronen (zenuwcellen) die de stroom van gegevens in en uit de hersenen regelen. Science Daily verslag van een onderzoek in Madrid, onder leiding van Gregorio Maranon, waar onderzoekers gebruikten MRI om te studeren aan het volume van de grijze stof (zenuwcellen) in zowel gezonde mensen en mensen met psychotische episodes tijdens de kindertijd of adolescentie. De resultaten toonden dat de met bipolaire stoornis, schizofrenie en andere psychosen had minder grijze stof in hun hersenen. Leeftijd bij het begin van de symptomen correleren met specifieke gebieden waar het verlies van grijze stof was meer uitgesproken.

N-acetylaspartate

Wetenschap Blog verslag van een onderzoek in het San Francisco VA Medical Center, waar onderzoekers, onder leiding van Raymond Deicken, MD, bleek dat mensen met een bipolaire stoornis hebben progressieve schade aan bepaalde gebieden van de hersenen. Ze bewaakt essentiële chemische (het aminozuur N-acetylaspartate of NAA) in de hippocampus gebied van de hersenen en gevonden dat een afname in niveaus van NAA gecorreleerd met ziekteduur. Een lage NAA suggereert dat er schade aan neuronen is, afbreuk hersenfunctie. Soortgelijke bevindingen zijn gebruikelijk in de ziekte van Alzheimer en andere neurodegeneratieve ziekten, zoals multiple sclerose.

Neurotransmitters

Neurotransmitters zijn stoffen die impulsen van de ene zenuwcel naar de andere. Een studie van het Imperial College of London in samenhang met de National Institutes of Mental Health meldt dat veranderingen in de balans van neurotransmitters zijn specifiek voor bipolaire stoornis. Glutamaat (een aminozuur) te verhogen met bipolaire aandoening. De chemische balans werd geremd in hersengebieden noodzakelijke hogere niveaus van cognitieve functie. Onderzoekers vinden dat drugs vaak gebruikt om bipolaire ziekte (valproaat, lithium) te behandelen hebben de neiging om deze onbalans te keren, het verminderen van de symptomen.