Effecten van Antidepressiva

Terwijl antidepressiva zal helpen bij het beheren van uw depressie, komen ze met een aantal vervelende bijwerkingen. Sommigen kunnen maar een paar weken duren, terwijl anderen het gehele verloop van uw behandeling kan blijven hangen. Bespreek met uw arts de beste manier voor u om uw bijwerkingen te behandelen.

Weight Gain

Als uw depressie afneemt, zal uw eetlust te verhogen, waardoor het makkelijker wordt om op de kilo's te zetten. U kunt ook wat water retentie te ervaren en worden belangeloos aan fysieke activiteiten.

Slapeloosheid

Antidepressiva kunnen een energie piek die kan leiden tot slapeloosheid te bieden. Terwijl de energie beroemen op het eerste mooi kan voelen, het maakt het moeilijk voor u om te slapen 's nachts, waardoor je vaak moe gedurende de dag.

Agitatie, rusteloosheid en angst

Antidepressiva zorgen voor een stimulerende werking, die onrust en angst bevordert. U kunt genieten van de extra energie, maar u zult niet in staat om te ontspannen en je moet oppassen voor racen gedachten. Als het te veel wordt, waarschuw dan uw arts om uit te sluiten een andere stemmingsstoornissen.

Duizeligheid

Tricyclische antidepressiva en MAO-remmers kan duizeligheid veroorzaken - vooral bij ouderen - als gevolg van verlaagde bloeddruk.

Seksuele Side Effects

Seksuele bijwerkingen kan duren de gehele lengte van uw behandeling. U kan hebben verminderd libido, verminderde orgasmes, vertraagde ejaculatie of erectiestoornissen.