Effect van fytosterolen

Fytosterolen zijn cholesterol-achtige verbindingen in plantaardige materie. Terwijl een typische Amerikaanse dieet is relatief laag in-phytosterol bevattende voedingsmiddelen, ze zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde voeding, en sommige voedingsdeskundigen adviseren zelfs suppletie met deze belangrijke verbindingen. Fytosterolen uitvoeren van een aantal belangrijke taken in de menselijke biologie, en hun globale effect op de gezondheid van de mens is het onderwerp van uitgebreid onderzoek geweest.

Cholesterol

Meestal worden fytosterolen genoemd als natuurlijke werkwijze voor het verminderen LDL cholesterol, vaak te hoog zijn bij mensen die een hoog cholesterol dieet. Fytosterolen helpen bij de intestinale absorptie van cholesterol te blokkeren met 30 tot 40 procent, waardoor een daling van de totale niveaus van HDL en LDL cholesterol. Aangezien een hoog cholesterolgehalte is een veel voorkomende oorzaak van veel chronische ziekten, voedingsmiddelen en supplementen die zijn verbeterd met fytosterolen kan tal van voordelen om bepaalde mensen te voorzien. Voedingsmiddelen zoals granen, oliën, boter en margarine worden vaak verrijkt met fytosterolen en zijn rechtstreeks mensen die willen hun totale cholesterol verlagen.

Heart Disease

Vele vormen van hart-en vaatziekten worden veroorzaakt, of verergerd, door een hoog-cholesterol dieet. Naast het helpen van lagere hartziekten door verlaging van het cholesterolgehalte, fytosterolen lijken andere hart-gezonde effecten hebben. De FDA adviseert dat 0,4 mg fytosterolen, twee keer per dag genomen als onderdeel van uw maaltijden, kan het risico op hart-en vaatziekten te verminderen. Patiënten met hartziekte, of met een familie risico op type cardiovasculaire ziekte, vaak geadviseerd door artsen en voedingsdeskundigen hun totale inname van cholesterol en verzadigde vetten en hun inname van fytosterolen verhoging in de vorm van natuurlijk voedsel, versterkt voedingsmiddelen en supplementen.

Kanker

Bijzonder kanker van de borst, maag, colon en prostaat - hoewel gegevens over het onderwerp is beperkt, kan fytosterolen bescherming tegen bepaalde vormen van kanker. Terwijl enkele grootschalige studies volledig zijn onderzocht dit potentieel beschermende werking, is het mogelijk dat fytosterolen gedeeltelijk lagere tarieven van kanker bij mensen die een voornamelijk plantaardig dieet verbruiken uitleggen. Daarnaast kunnen fytosterolen enkele rol spelen in de behandeling van kanker spelen. Fytosterolen bijdragen tot de groei van tumoren te remmen in de borst en prostaat, vooral wanneer genomen in zeer grote hoeveelheden. Macrobiotische hoge fytosterol diëten vaak voorgeschreven als aanvullende behandelingen voor patiënten met kanker.

Anti-inflammatoire effecten

Zeer beperkte gegevens gesuggereerd dat fytosterolen kunnen helpen om ontsteking veroorzaakt door immuun-respons cellen verminderen en kan een gezonder, lager risico alternatief steroïdale en niet-steroïdale anti-inflammatoire behandelingen. Fytosterolen zijn gebruikt in plaats van NSAIDs zoals aspirine, ibuprofen en naproxen pijn en koorts veroorzaakt door het lichaam ontstekingsreactie verminderen. Hoewel er geen menselijke studies stevige conclusies hebben gemaakt over dit gebruik, sommige natuurgeneeskundige genezers adviseren het gebruik van fytosterolen als nutraceutical alternatieven voor de conventionele anti-inflammatoire medicatie.

Nadelige effecten

Fytosterolen worden algemeen erkend als veilig en weinig bijwerkingen zijn gemeld. Echter, zoals alle voedingssupplementen, worden ze geassocieerd met een zekere mate van risico - inclusief verminderde absorptie van vitamine E. Tot nadere informatie wordt verzameld over de veiligheid van fytosterolen in grote doses, heeft de FDA geadviseerd dat de consument te vermijden een fytosterolconsumptie voor meer dan 3 gram per dag.

Het is niet bekend of fytosterolen hebben merkbare effecten op de zwangerschap of het geven van borstvoeding, maar voorlopig bewijs heeft aangetoond dat ze geen invloed hebben op vrouwelijke hormoon niveaus. Nog steeds, terwijl fytosterolen in voedsel waarschijnlijk geen risico inhouden voor zwangere of zogende moeders, supplementen moet worden vermeden, tenzij onder begeleiding van een arts.