Eetlustopwekkende & Cancer

Eetlustopwekkende & Cancer

Gebrek aan eetlust vaak een van de eerste merkbare bijwerkingen van kankerbehandeling. Gebrek aan eetlust daarop op een aantal manieren: geen honger gevoel, vol raakt sneller op dan normaal of gevoel als normale porties voedsel zijn overweldigend. Niet het verzorgen van een slechte eetlust kan leiden tot andere problemen, zoals grote gewichtsverlies, vermoeidheid, uitdroging en ondervoeding. Artsen kunnen eetlustopwekkende voorschrijven als je worstelt met een slechte eetlust na de behandeling van kanker.

Achtergrond

Eetlustopwekkende worden alleen voorgeschreven voor ernstige gevallen van gewichtsverlies. Ernstig gewichtsverlies is over het algemeen beschreven als het verliezen van meer dan 10 procent van je normale lichaamsgewicht volgens The Diet Channel. Artsen ook voorschrijven eetlustopwekkende als u een verhoogd risico op ondervoeding. De stimulans zal helpen verhogen van uw eetlust. Medicatie kan beginnen onmiddellijk van kracht of zou kunnen nemen tot een paar weken aan het werk. Niet alle medicijnen voor iedereen zal werken. Uw oncoloog zal helpen bij het kiezen van de juiste medicatie als u een eetluststimulator nodig.

Megace

Megace is ook bekend als megestrolacetaat en megestrolacetaat. Megace is een hormoon therapie die wordt gebruikt als eetluststimulator bij kankerpatiënten. Megace is verkrijgbaar als een tablet of vloeibare vorm. Artsen schrijven het juiste dosis Megace op basis van uw lengte en gewicht, de algemene gezondheid en het soort kanker dat je hebt. Bijwerkingen die optreden bij 10 procent tot 29 procent van de patiënten omvatten gewichtstoename, zwelling in de voeten en handen en doorbraak menstruele bloeden, volgens chemocare.com.

Marinol

Marinol is ook bekend als dronobinol en medische marihuana. Marinol werd goedgekeurd in de vroege jaren 1980 na het National Cancer Institute op de hoogte van de Drug Enforcement Administration van Marinol van nut in de richting van verlichting van misselijkheid en braken. Het is op recept verkrijgbaar en wordt nu gebruikt als een eetluststimulator voor kankerpatiënten. Het komt in de vorm van een pil. De eetluststimulator kan ernstige schade te berokkenen aan uw centrale zenuwstelsel. Je moet niet iets dat moet u alert te zijn tijdens het gebruik van Marinol doen.

Dexamethason

Dexamethason is ook bekend als decadron, dexasone, diodex, hexadrol en maxidex. Het geneesmiddel is verkrijgbaar in een pilvorm in verschillende maten tablet. Dexamethason kan ook intraveneus worden toegediend. De arts bepaalt de dosering van dexamethason op basis van uw algemene gezondheid. De volgende bijwerkingen bij meer dan 30 procent van de patiënten: prikkelbaarheid, slapeloosheid, vocht vasthouden, brandend maagzuur, spierzwakte, verhoogde bloedsuikerspiegel en problemen met de wonden geheeld. Hoofdpijn, duizeligheid, stemmingswisselingen en staar en been dunner opgetreden in meer dan 10 procent van de patiënten die dexamethason.

Andere opties

Voor het voorschrijven van eetlustopwekkende, kunnen artsen proberen om andere opties om uw eetlust en voedselinname te verhogen bieden. Dit kan onder meer het eten van een hogere calorie voedsel, met inbegrip van eiwitten dranken, melk en andere zuivelproducten, eieren en vlees. Andere opties kunnen snacken de hele dag door, het instellen van een timer om jezelf eraan te herinneren om te eten, met een grotere plaat en het houden van voedsel, waar u het kunt zien.