Een overzicht van de Hand-Held Vernevelaars

Een overzicht van de Hand-Held Vernevelaars

Een vernevelaar welke worden gebruikt om een ​​geneesmiddel te vormen van een vloeistof in een mist, waardoor het kan worden ingeademd door de mond. Vernevelaars worden wijd gebruikt om astma, longontsteking en ademhaling aandoeningen. Vernevelaars bestaan ​​meestal uit een masker of mondstuk, de onderdelen die de mist te maken, en een machine die de bevoegdheden van de vernevelaar. Ze komen in twee grote types, thuis vernevelaars en draagbaar - of hand-held - vernevelaars. Hand-held vernevelaars kan verder worden ingedeeld naar de manier waarop zij actief zijn.

Jet Vernevelaars

Jet vernevelaars, ook wel mechanische verstuivers, die werken met een luchtcompressor. De luchtcompressor krachten perslucht in een smalle buis en door een opening, het creëren van een vacuüm, dat het geneesmiddel duwt uit de vernevelaar. De machine kan ook worden geleverd met een klep om de stroom van mist beheersen. Jet vernevelaars vereisen zorgvuldige onderhoud en opslag. Niet al zijn onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig, maar meestal kan worden gewassen met behulp van standaard afwasmiddel en de lucht gedroogd. Het beste is om de instructies van de fabrikant zorgvuldig lezen om te leren welke onderdelen kan veilig in de wasmachine worden gewassen. (Ref 5)

Ultrasone Vernevelaars

Ultrasone vernevelaars opereren op basis van een ander concept dan jet vernevelaars. In plaats van een compressor tot de druk creëren, een ultrasone vernevelaar gebruikt geluidsgolven. De geluidsgolven worden opgewekt door een speciale kristallen. Het geneesmiddel stroomt in het kristal, die wordt getrild door het gebruik van elektrische stroom. De trilling veroorzaakt de vloeibare medicijn te stromen door een extreem dun gaas, die op zijn beurt leidt het genereren van mist. Ultrasone vernevelaars kan ook nog een klep die mist stroom regelt. Niet alle soorten medicijnen kunnen worden gebruikt met ultrasone vernevelaars.

Smart Vernevelaars

Slimme vernevelaars zijn een nieuwer type vernevelaar. Ze zijn bedoeld om een ​​aantal problemen die opduiken met traditionele vernevelaars corrigeren. Zij kunnen passen aan bepaalde ademhalingspatroon van de patiënt, dan leveren de medicatie in een efficiëntere wijze. Vele subtypen van slimme vernevelaars zijn verkrijgbaar, met verschillende functies. Zo hebben sommige slimme vernevelaars niet te worden aangesloten, en anderen zijn meer licht en compact.