Een leukotrieen-receptor?

Leukotriënen zijn een familie van biologische verbindingen die binden aan receptoren in de longen en luchtwegen ontsteking en luchtwegvernauwing veroorzaken, volgens American Family Physician. Deze verbindingen worden in reactie op triggers zoals pollen, dierlijke huidschilfers of koude lucht. Zij zijn belangrijke factoren in het produceren van de symptomen van een acute astma-aanval. Het effect van leukotriënen kan worden voorkomen door geneesmiddelen die binden aan de leukotriene receptoren in de longen en luchtwegen.

Zijn Leukotriënen Receptoren?

Leukotriënen niet receptoren. Integendeel, leukotriënen zijn een familie van verbindingen vervaardigd door bepaalde typen witte bloedcellen die leukocyten in reactie op een allergische trekker. Leukotriënen activeren receptoren in de longen en bronchiale spieren en in beweging de ontstekingsreactie.

Actie van Leukotriënen

De werking van leukotriënen is vergelijkbaar met histamine, waarin uit allergische reacties. Leukotriënen zijn echter honderden keer krachtiger dan histamine Volgens de Astma en Allergie Center. Eenmaal geactiveerd, leukotriënen veroorzaken een ontsteking. Zij vernauwen de luchtwegen in de longen (bronchoconstrictie) en verhoging hyperreactiviteit van de luchtwegen. Hyperreactiviteit verhoogt de reactie van de luchtwegen triggers allergische verdere overdrijft bronchoconstrictie. Leukotriënen stimuleren ook slijmproductie, waardoor meer luchtwegobstructie. Meer leukocyten aangetrokken door de longen, waardoor de zwelling van de gladde spieren langs de longen. Ontsteking en zwelling toenemen als leukotriënen laten gaan lekken in de weefsels. Allergenen en irriterende stoffen in deze vloeistoffen hebben nu toegang tot de luchtweg weefsels en verder bijdragen aan de cyclus van de zwelling, ontsteking en vernauwing van de luchtwegen. Hoewel alle leukotriënen bijdragen aan de ontstekingsreactie specifieke leukotriënen verschillende effecten. Bijvoorbeeld, leukotrieen B4 intensiveert de ontstekingsreactie, terwijl de cysteïnylleukotriënen (C4, D4 en E4) verlengen spiercontractie en bronchoconstrictie.

Triggers

Leukotriënen geactiveerd door triggers, die variëren van persoon tot persoon. Typisch, deze triggers zijn allergenen zoals pollen, ambrosia, dierlijke huidschilfers of stof. Koude lucht of lichaamsbeweging kan ook leiden tot de inflammatoire cascade.

Voorwaarden in verband met Leukotriënen

Leukotriënen een wezenlijke factor in allergische aandoeningen, waaronder astma. Ze zijn ook gevonden in auto-immuunziekten, waarbij het immuunsysteem overgevoelig en hoofdzakelijk valt het lichaam. Auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis, psoriasis en ontstekingsdarmziekte alle leukotriene activiteit vertonen.

Leukotriene Modificatoren

De inflammatoire effecten van leukotriënen kan worden voorkomen door ofwel remmen de verbindingen binden aan receptoren of door onderbreking van de biologische cascade die leukotriënen produceert. Leukotrieenreceptorantagonisten bijvoorbeeld montelukast (Singulair) en zafirlukast (Accolate), blokkeren de receptoren waaraan leukotriënen binden aan de ontstekingsreactie veroorzaken, stopt het proces voordat het kan beginnen. Deze leukotriene modifiers zijn belangrijke instrumenten voor het beheersen van astma en andere allergische aandoeningen. De geneesmiddelen worden dagelijks genomen om de noodzaak van inhalatiecorticosteroïden, die worden gebruikt om ontstekingen te verminderen in de luchtwegen beperken. Leukotriene modifiers niet vervangen redding inhalers, echter, en zijn niet effectief voor de behandeling van acute astma-aanvallen, volgens het Astma Society of Canada.