Een jacuzzi en hartproblemen

Een jacuzzi en hartproblemen

Jacuzzi's zijn een populaire vorm van recreatie en ontspanning. Terwijl onverantwoord gebruik gezondheidsrisico's kan opleveren, het geloof dat hot tubs in gevaar brengen mensen met hartproblemen is grotendeels ongegrond. In feite, kan matig Jacuzzi gebruik ook daadwerkelijk voordelen voor de gezondheid.

Effecten

Onderdompeling in een jacuzzi verlaagt de bloeddruk door het veroorzaken van vaatverwijding, of de openstelling van de bloedvaten onder de huid. Het vernauwt ook de splanchnische vaten, waardoor de spijsvertering te vertragen.

Misvattingen

Er is gesuggereerd dat vaatverwijding mensen met hartproblemen kunnen schaden, en dat de vernauwing van splanchnische vaten verhoogt de kans op een hartaanval. Volgens Dr Larry Weinrauch, geen van deze suggesties heeft enige wetenschappelijke basis. Er is ook geen bewijs dat hot tubs zijn gevaarlijk voor mensen met een pacemaker.

Voordelen

Sinds jacuzzi lagere bloeddruk, kan matig gebruik eigenlijk therapeutisch voor mensen met een hoge bloeddruk of hypertensie. Dr. Weinrauch wijst op recente wetenschappelijke studies suggereren dat mensen met chronisch hartfalen "klinische voordelen" van hot tub onderdompeling kan krijgen.

Overwegingen

Tien minuten wordt beschouwd als een veilige hoeveelheid tijd om een ​​hot tub te gebruiken. Volgens de American Heart Association, kan beweging tussen koude zwembaden en bubbelbaden of sauna's de bloeddruk verhogen, en moet worden vermeden door mensen met een hoge bloeddruk. Terwijl jacuzzi's gunstig kan zijn, extreem warm water niet.