Een goed dieet voor een tiener

Een goed dieet voor een tiener

Omdat jongeren nog in de groei, is het belangrijk voor hen om de voedingsstoffen die hun lichaam nodig hebben om een ​​optimale gezondheid en voedingswaarde vervulling te verzekeren krijgen. Tieners die behoefte hebben om gewicht te verliezen kan willen gaan op een dieet, maar deze mogen de meest betrokken met de algehele gezondheid en groei. Dit is een goede tijd om te leren over het maken van de juiste keuzes om ongewenste gewichtstoename te vermijden. Een goede voeding voor een tiener houdt gezonde voeding en levensstijl veranderingen.

Metabolisme

Eet ontbijt elke dag, zodra je wakker wordt om je stofwisseling te geven een jump-start. Een goed ontbijt zou een eiwitbron zoals twee eieren bevatten. Een sneetje volkoren toast met een schar van jelly is een goede koolhydraten keuze, en een 4-oz. glas sinaasappelsap zal vitamines geven je energie te voorzien. Eet meerdere kleine maaltijden gedurende de dag om je stofwisseling hoog en het verbranden van calorieën te houden gedurende de dag. Onder andere een eiwitbron in elke maaltijd, zoals mager vlees of soja. Eet bronnen van complexe koolhydraten zoals groenten en fruit om energie te leveren. Snack op noten of popcorn aan vezels te verhogen en de honger. Houd snacks tot minder dan een handvol tot overeten te voorkomen. Stop met het eten vóór 06:00 of wanneer u vertragen voor de nacht. Minder calorieën worden verbrand als je minder actief. Drink 64 oz. water per dag om vet te spoelen en geeft je een gevoel van volheid. Daarnaast is water drinken voor elke maaltijd te overeten te voorkomen.

Junk Food

Stop met het eten van junk food helemaal. Niet alleen junk food hebben weinig of geen voedingswaarde, is meestal ook hoog in calorieën en verzadigd vet. Junk food bevat bewerkte voedingsmiddelen, zoals gebak, chips, koekjes, ijs en snoep. Als je niet kan stoppen met het eten van dit voedsel volledig, beperk je dan tot een keuze van een per dag als een traktatie, en hebben een kleine hoeveelheid van dat voedsel. Bijvoorbeeld, als je chips halen als je traktatie, eet slechts vijf chips. Leg het voedsel op een plaat, zodat je niet door te gaan terug in de tas voor meer.

Fast Food

Betere keuzes maken bij het uit eten gaan. Als je naar food restaurants snel, probeer de salade of gegrild vlees, in tegenstelling tot de frieten of shakes. Hier krijg je een light frisdrank, in plaats van calorierijke drankjes. Als het voedsel wordt gebakken, het is vol van vet, dus weg te blijven van gefrituurd voedsel keuzes.

Low Fat

Eet vetarm voedsel zoals rauw, gestoomd of gebakken groenten en geroosterd, gebakken of gegrild vlees. Limit jus, kaas en sauzen te voorkomen dat het toevoegen overtollige vetten aan de maaltijd. Breng uw eten op het gebruik van knoflook, peper en low-natriumzout om smaak toe te voegen. Barbecue en steak sauzen zijn vaak laag in vet, echter, kunnen ze hoog in calorieën, dus voeg deze naar smaak in beperkte hoeveelheden.

Labels

Lees voedingswaarde etiketten te bepalen hoeveel calorieën of vet een voedingsmiddel bevat. Zorg ervoor dat u lezen porties om ervoor te zorgen dat u de voedingswaarde informatie correct toe te voegen. Om de hoeveelheid vet een product bevat bepalen, verdeel het vet calorieën in de totale calorieën. Bijvoorbeeld, als het 300 calorieën met 30 g vet, het vet 10 procent. Verzadigd vet moet minder dan 5 procent van uw totale vetinname voor een optimale gezondheid.

Calorieën

Kijk naar hoeveel calorieën u verbruikt om te bepalen of je in de aanbevolen calorie bereik. Afhankelijk van hun niveau van activiteit, vrouwelijke tieners 13 tot 18 die zijn sedentaire om actief ouder moet hebben respectievelijk 1.600 tot 2.200 calorieën per dag,. Teen mannen van 13 tot 18 die zijn sedentaire actief moet inname 1.800 tot 3.200 calorieën, respectievelijk. Als u een laag niveau van activiteit te handhaven, houdt u de calorieën op de onderkant van deze schaal en als nodig is om gewicht te verliezen aan te passen, maar blijf binnen deze calorie-richtlijnen om gezond te blijven. Bijhouden van uw calorie-inname voor een week om te bepalen wat u neemt in, en je zult beter bewust zijn van waar je moet beginnen met bezuinigen om gewicht te verliezen. Er zijn 3500 calorieën in een pond vet, dus om een ​​pond vet per week te verliezen, je moet uitknippen 500 calorieën per dag. Doe dit alleen als je calorieën tellen is echter te hoog, of u kunt onbedoeld noodzakelijke voedingsstoffen te elimineren. Neem een ​​multivitamine tijdens een gewichtsverlies programma om ervoor te zorgen dat u de voedselbehoefte van.

Oefening

Begin een oefening programma dat uw interesse zal houden. Probeer dingen die leuk zijn, zoals fietsen, zwemmen, tennis, voetbal, basketbal, squashen of een andere sport u genieten van het doen zijn. Dit maakt het minder als een oefenprogramma te voelen, maar je zult nog steeds verbranden overtollige calorieën. Probeer ten minste 60 minuten fysieke activiteit per dag krijgen om gewichtsverlies te bevorderen. Betrek je vrienden voor extra steun en aanmoediging.