Echinacea & Ragweed Allergieën

Echinacea & Ragweed Allergieën

Ambrosia pollen is een van de meest voorkomende bovenste luchtwegen allergenen. Omdat de populaire kruidenmiddel echinacea is een lid van dezelfde botanische familie, Asteraceae, allergieën voor echinacea kan vaker voor bij mensen met een geschiedenis van ambrosia allergie.

Symptomen

Symptomen van echinacea allergie zijn vergelijkbaar met de symptomen van ambrosia allergie. Zij kunnen onder meer jeukende ogen, niezen, hoesten en huiduitslag. Als iemand die serieus allergisch voor plantaardige neemt het intern, kan hij last hebben van anafylaxie, een ernstige systemische reactie.

Expert Insight

In januari 2007, de "Journal of Allergy and Clinical Immunology" meldde de resultaten van een kleinschalig onderzoek dat aan de Iowa State University Botanical Center plaatsvonden. De studie, die de huid tests die worden gebruikt om de gevoeligheid te bepalen, bleek dat mensen met een ambrosia allergieën waren iets meer kans op een allergische reactie op echinacea ervaren.

Overwegingen

De auteurs van de Iowa State University studie merkte op dat, terwijl echinacea allergieën waren iets vaker voor bij geteste personen met ambrosia allergieën, het verschil was niet "statistisch significant" en niet nadrukkelijk voor een correlatie tussen de twee allergie oorzaken.

Preventie

Mensen met een voorgeschiedenis van allergie voor ambrosia of andere leden van de familie Asteraceae moet echinacea voorzichtig nemen. Echter, wetenschappelijk bewijs geen ondersteuning voor het idee dat mensen met een ambrosia allergieën moet het kruid helemaal te vermijden.

Fun Fact

Andere leden van de Asteraceae botanische familie omvatten aster, margriet, zonnebloem-en kamille.