Early-Stage Renal Failure

Volgens het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (NIDDK), ongeveer 20 miljoen mensen in de VS lijden aan een nierziekte, ook wel bekend als chronische nierziekte (CKD). In de vroege stadia van nierziekte, kan je niet merken welke symptomen. Echter, als de ziekte vordert, zul je opmerken problemen met uw nieren beginnen.

Plaats

Uw nieren bevinden zich aan beide zijden van de wervelkolom achter je maag.

Functie

Je nieren werken om uw bloed van afvalstoffen te zuiveren. Dit afval wordt gemaakt in de urine. Daarnaast functioneren ze uw kalium en natrium balans volgens American Urological Association Foundation (AUAF).

Waarschuwing

Volgens de Mayo Clinic, zijn er 18 symptomen van nierfalen. Sommige symptomen zijn bloedarmoede, verlies van eetlust, zwelling in uw handen en voeten en pijn in je onderrug.

Overwegingen

Aangezien deze borden zijn niet specifiek voor nierziekte, kan uw arts niet in staat zijn om de ziekte op te sporen totdat uw nierfunctie is ongeveer 25 procent van zijn normale functie.

Preventie / Solution

Bloedonderzoek, zoals een creatinine niveau test worden gebruikt om nierziekte te diagnosticeren. Met nierfalen, er een toename in creatinine. Volgens AUAF, gezonde nieren neemt creatinine uit het bloed.

Behandeling

Behandeling voor vroeg stadium CKD omvat vertragen of voorkomen van de progressie van de ziekte. Om dit te doen, moet u alle onderliggende voorwaarden die je hebt, zoals hoge bloeddruk of diabetes, die kunnen worden veroorzaakt uw nierziekte te behandelen.