Early Onset ADHD

Volgens ADHDLibrary.org, kinderen met ADHD meestal weer symptomen voorafgaand aan de leeftijd van zeven jaar, vooral als ze het gecombineerde type ADHD, die zowel hyperactiviteit en onoplettendheid omvat. Kinderen met slechts onoplettend ADHD kan later optreden van de symptomen in sommige gevallen.

Diagnose

ADHD wordt meestal niet gediagnosticeerd tot ten minste de leeftijd van vijf. Voorafgaand aan deze tijd, is het moeilijk te bepalen of het gedrag van een kind een gevolg is van normale kinderen energie of ADHD.

Vroege symptomen

Symptomen van ADHD bij jonge kinderen kunnen moeite hebben met aandacht, moeite met luisteren, ongeduld, overmatig dagdromen, extreme afleidbaarheid, moeite volgende instructies, vergeetachtigheid, overmatig friemelen, non-stop praten, lopen vaak en klimmen op meubilair bevatten.

Diagnose

Een kinderarts of kinderpsychiater kan de diagnose van ADHD op basis van medische en familiale geschiedenis, samen met ouder interviews.

Behandelingen

De American Academy of Pediatrics raadt het geven van elke vorm van ADHD medicatie aan kinderen onder de leeftijd van zes. Andere mogelijke behandelingen voor early-onset ADHD omvatten gedragstherapie en gezinstherapie.

Dagelijks Leven

Leven met een kind met ADHD kan een uitdaging zijn op keer. Echter, een aantal wijzigingen aan de omgeving van het kind en de dagelijkse routine aanzienlijk helpen. Zo kunnen ouders afleiding thuis te minimaliseren en stellen consistente routines voor het kind. Ook kinderen met ADHD meestal beter reageren op gedragstherapie beloningen versus straffen.