Ear Drum Infectie

Het trommelvlies of het trommelvlies, is een dun weefsel in het midden van het oor die een belangrijke rol in onze hoorzittingsproces speelt. Er zijn verschillende redenen waarom infectie kan optreden binnen dit deel van het oor.

Perforatie

Geperforeerde (of lek) trommelvliezen worden voornamelijk veroorzaakt door een infectie. Virussen, bacteriën of schimmels te bouwen in de ruimte achter het trommelvlies en de verhoogde druk duwt tegen het dunne weefsel van het trommelvlies waardoor het scheuren. Invoegen van objecten in het oor (zoals katoen swabs) kan ook punctie het oor.

Otitis media

Otitis media is de infectie of ontsteking van het middenoor. Dit deel van het oor kan geïnfecteerde uit dezelfde bronnen die respiratoire of ademhalingsproblemen veroorzaken worden.

Cholesteatoom

Cholesteatoom infectie kan optreden wanneer het trommelvlies huid groeit op de verkeerde plaats. Omdat de huid voortdurend loodsen en groeit, bacteriële organismen voeden met de gedeponeerde huid. Hierdoor ontstaat een opbouw die op zijn beurt een infectie.

Symptoom

Symptomen voor trommelvlies infectie zijn pijn, ongemak en rinkelende geluiden in het oor. Veranderingen in het gehoor of volledig verlies van gehoor zijn ook andere tekenen van een geïnfecteerde trommelvlies. Vertigo, een aandoening die een draaierig gevoel veroorzaakt, is ook een andere indicator van oorontsteking.

Kinderen

Hoewel volwassenen beïnvloed door trommelvlies infectie, komt meestal bij kinderen. Het National Institute on Doofheid en andere communicatie Disorders stelt dat 75% van de kinderen trommelvlies infectie zullen ervaren door hun derde verjaardag.