Dubbele Diagnose Behandeling Programma

Dubbele Diagnose Behandeling Programma

Dubbele diagnose behandeling programma's zijn afgestemd op de behoeften van patiënten met zowel een alcohol- of drugsverslaving en een geestesziekte te voldoen. Veel van deze dubbele diagnose programma's maken gebruik van een geïntegreerde aanpak die tegelijk behandelt psychologische en drugsmisbruik problemen van een individu. De herkenning en behandeling van personen met co-voorkomende aandoeningen is een relatief recente ontwikkeling in de gezondheidszorg die heeft laten zien een grote belofte, terwijl ook moeite om universele aanvaarding te krijgen.

Feiten en Cijfers

Er is dringend behoefte aan een dubbele diagnose behandeling programma's. Beschouw de volgende statistieken:

Meer dan een derde van alcoholverslaafden en meer dan de helft van drugsgebruikers ook een ernstige geestesziekte. Vergeleken met de algemene bevolking, personen met psychische stoornissen zijn twee keer zoveel kans om ook last hebben van een drugsmisbruik probleem. Dubbele diagnose patiënten vaak slecht vergaan zonder behandeling. Studies hebben hoge tarieven van dakloosheid en zelfmoord onder personen die een psychische aandoening en een alcohol of drugsverslaving gevonden.

Geschiedenis

De eerste dubbele diagnose behandeling programma werd in 1984 geïntroduceerd op een staat poliklinische psychiatrische inrichting in New York. Een jaar later, training seminars over de behandeling van dubbele diagnose patiënten begonnen worden gehouden in het hele land. De problemen van dubbele diagnose patiënten werden in een artikel in "Time" magazine 1987 om de aandacht van het publiek gebracht. In de twee daaropvolgende decennia is het aantal dubbele diagnose behandeling programma's uitgegroeid tot de behoeften van honderdduizenden personen die "dubbel verontrust" door een psychische aandoening en drugsmisbruik te voldoen.

Functie

Aan patiënten 'geestelijke gezondheidszorg en de verslavingszorg problemen aan te pakken, zijn dubbele diagnose behandeling programma's zodanig gestructureerd dat clinici gecoördineerde en geïntegreerde zorg kan bieden. Deze naadloze benadering van de behandeling elimineert de noodzaak van overleg tussen de afzonderlijke teams of afdelingen.
Patiënten moeten ook zelf gemotiveerd door een oprecht verlangen om beter voor dubbele diagnose behandeling programma's om te slagen krijgen.

Betekenis

Dubbele diagnose behandeling programma's zijn nu beschikbaar op meer dan de helft van de Veterans Administration ziekenhuizen, evenals scores van de staat en eigen faciliteiten in de VS en andere landen.
Echter, de beschikbaarheid van dubbele diagnose behandeling programma's blijft zwaar beperkt. Veel geestelijke gezondheidszorg agentschappen zijn niet goed voorbereid voor patiënten die misbruik problemen hebben. Ook een groot aantal drugsmisbruik faciliteiten ontmoedigen het gebruik van geneesmiddelen, waaronder geneesmiddelen voor cliënten met ernstige psychiatrische stoornissen.

Functies

Dubbele diagnose behandeling programma's kunnen onder meer een scala aan functies en diensten die worden aangeboden op ofwel een intramurale of poliklinische basis. Patiënten kunnen het gedrag-modificatie training en begeleiding, evenals psychotrope medicatie ontvangen. Zij kunnen ook deelnemen aan steungroepen. Andere diensten kunnen bestaan ​​uit arbeid en hulp bij huisvesting en familie onderwijs en begeleiding en zelfs financiële en relationship management advies.