Drunkning och HLR

Att lära sig att utföra hjärt-lungräddning på nära-drunkning offer kan betyda skillnaden mellan liv och död. Enligt National Institutes of Health, 6.000 till 8.000 personer drunknar i USA varje år.

Första hjälpen

Sätt inte dig själv i fara när han försökte rädda en drunknande offer, till exempel genom att ange farliga vatten eller gå på is. Börja ge räddnings andetag så snart som möjligt om personen inte längre andas och fortsätta ge inblåsningar några sekunder. Ta bort alla våta kläder och täcka honom med en filt för att se till att han håller sig varm. Håll nacken rak och söka medicinsk hjälp omedelbart.

Överväganden

Även om det är bäst att ge HLR omedelbart, det är alltid värt ansträngningen. "Det kan vara möjligt att återuppliva en drunkn person även efter lång tid under vatten, speciellt om personen är ung och var i mycket kallt vatten", rapporterar National Institutes of Health.

Identifiering

Eftersom en person som är på väg att drunkna normalt inte kan kalla på hjälp, måste du lita på andra tecken. Exempel är någon som simmar medan klädd, vilket indikerar att han har fallit i vattnet, och en simmare använder oregelbundna rörelser i vattnet eller vars kropp inte längre syns --- båda tecken han är slut. Drunknings orsaker är självmordsförsök, slag mot huvudet, går på tunn is, dricka alkohol på en båt, oförmåga att simma och lämnar barnen utan uppsikt.