Drug Treatment voor Collegeanous Colitis

Drug Treatment voor Collegeanous Colitis

Collagene colitis is een van inflammatoire darmziekten. Volgens het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases, de meest voorkomende symptomen zijn chronische, waterig, niet-bloederige diarree. Behandeling van collagene colitis begint met levensstijl veranderingen als een vetarm dieet, hoewel soms medicijnen nodig.

Tegen diarree Medicijnen

Als collagene colitis niet besluit op zijn eigen of een vetarm dieet is niet genoeg om het in remissie te brengen, de Mayo Clinic, zegt artsen beginnen vaak met anti-diarree medicatie zoals Imodium of Lomotil. Beide zijn niet-recept. Een derde optie voor meer ernstige symptomen van collagene colitis is Pepto-Bismal.

Anti-inflammatoire geneesmiddelen

Als anti-diarree medicijnen zijn niet genoeg om collagene colitis in remissie te brengen, zullen de artsen een anti-inflammatoire medicatie voorschrijven. Voorkomende medicijnen zijn onder andere mesalamine (Rowasa of Canasa) en sulfasalazine (Azulfidine).

Steroïden

Artsen schrijven ook steroïden zoals prednison of budesonide (Entocort) tot ontsteking veroorzaakt door collagene colitis te verminderen. Meestal zijn ze alleen voorschrijven steroïden voor plotselinge ernstige aanvallen van diarree.

Immunosuppressiva

Artsen gebruiken ook immunosuppressieve medicatie tot ernstige collagene colitis die niet reageren op andere medicatie te behandelen. Gemeenschappelijke immunosuppressiva omvatten azathioprine, die wordt verkocht onder de naam Imuran.

Chirurgie

Artsen zullen adviseren een operatie als uw collagene colitis symptomen niet reageren op medicatie. Operatie omvat het verwijderen van alle of een deel van de colon.