Drug Treatment voor collagene Colitis

Collagene colitis is een chronische aandoening die losse, waterige diarree veroorzaakt. Het wordt beschouwd als een inflammatoire darmziekte omdat het wordt veroorzaakt door een ontsteking in de dikke darm. Collagene colitis wordt vaak gegroepeerd met lymfocytaire colitis en riep microscopische colitis, omdat de diagnose niet gemaakt kunnen worden zonder een biopsie en microscopisch onderzoek. De aandoening komt vaker voor bij oudere volwassenen, en collangenous colitis komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De meeste gevallen verdwijnen ze zonder behandeling, maar sommige mensen kunnen medicijnen of medische procedures vereisen.

Tegen diarree Drugs

Artsen zullen vaak eerste patiënten vragen om veranderingen in levensstijl, zoals dieet aanpassingen te maken, dat kan verbeteren collagene colitis symptomen. Wanneer deze veranderingen zijn niet effectief, kan een arts een anti-diarree medicatie voorschrijven, zoals Imodium of Lomotil. Deze medicijnen vertragen darm contracties die de ontlasting te verplaatsen door de dikke darm, die kunnen helpen verlichten van de symptomen van collagene colitis. Deze medicijnen worden beschouwd als een effectieve behandeling voor mensen die lijden aan milde of matige diarree, en de meeste kunnen ze gebruiken zonder ernstige bijwerkingen.

Pepto-Bismol

Wanneer anti-diarree medicatie niet effectief controle de diarree geassocieerd met collagene colitis, kan uw arts u aanraden om Pepto-Bismol. Het werkzame bestanddeel daarin, bismutsubsalicylaat, kan helpen de darm en colon irritatie die leidt tot diarree.

Ontstekingsremmers

Wanneer andere geneesmiddelen behandelingen niet werken collagene colitis beheersen, kan een anti-inflammatoir geneesmiddel worden voorgeschreven om de ontsteking regelen in de colon. De eerste keuze is typisch een corticosteroïde, zoals budesonide, of in ernstiger gevallen, prednison. Corticosteroïden kunnen ernstige bijwerkingen zoals dunner huid bij gebruik gedurende lange tijd veroorzaken, zodat zij kunnen alleen gedurende een korte periode, gewoonlijk niet meer dan twee maanden. Andere opties voor anti-inflammatoire geneesmiddelen omvatten methotrexaat, sulfasalazine en mesalamine.

Andere behandelingen

In ernstige gevallen van collagene colitis waarin behandeling met geneesmiddelen niet effectief, kan een operatie nodig zijn om delen van de dikke darm beschadigd door ontsteking verwijderen. Het is belangrijk op te merken is echter dat chirurgie zelden gebruikt als een behandeling voor de aandoening omdat andere behandelingen zijn gewoonlijk effectief.