Draagbare UV-licht voor de behandeling van psoriasis

Psoriasis is een chronische huidziekte gekenmerkt door de vorming van jeukende, pijnlijke rode vlekken en verdikte, zilverachtige schilfers. Ultraviolet (UV) licht is een gebruikelijke behandeling voor de symptomen van psoriasis. Sommige UV-lampen zijn verkrijgbaar als draagbare eenheden.

Significantie

Hoewel psoriasis vormt een kleine irritatie voor sommige individuen, voor anderen kan het een grotere ongemak, waaronder extreme pijn en invaliditeit veroorzaken. UV behandeling is een effectieve manier om deze individuen te helpen.

De Feiten

Kunstmatig ultraviolet B (UVB) licht is een belangrijke vorm van UV-behandeling. Het bestaat uit de blootstelling-psoriasis aangetaste huid op specifieke doses UVB zoals voorgeschreven door een arts.

Draagbare UVB

Naast de grote eenheden beschikbaar in het kantoor van een arts of kliniek, draagbare UVB-units zijn beschikbaar voor thuisgebruik. De aankoop van deze apparatuur vereist een doktersrecept.

Thuisgebruik

Het gebruik van een woning UVB-eenheid vereist een strikte naleving van de instructies van een arts en het voorgeschreven behandelingsschema. Draagbare UVB patiƫnten moeten regelmatig de website met hun artsen om het juiste gebruik en de doeltreffendheid van de behandeling te garanderen.

Overwegingen

Mogelijke bijwerkingen van UVB gebruik omvatten brandwonden, jeuk, roodheid en droge huid. Hoewel doses van de behandeling kan worden verlaagd, in sommige gevallen bijwerkingen nog mogelijk.