Doorbraken in de Macula Degeneratie Treatment

Doorbraken in de Macula Degeneratie Treatment

Macula degeneratie heeft vele behandelingen, die geen van zijn 100 procent succesvol vanaf 2009. Onderzoekers ontdekken baanbrekende gentherapie behandelingen die veel beloven voor mensen met macula degeneratie te houden.

Soorten

Macula degeneratie heeft twee soorten: nat en droog. Momenteel zijn er geen effectieve behandeling voor mensen met droge maculadegeneratie.

Lucentis

Lucentis, een medicijn dat beschikbaar is geweest sinds 2008, is de enige medicatie die visie verbetert na maculadegeneratie. Het geneesmiddel wordt geïnjecteerd in de oogbol onder plaatselijke verdoving en kan helpen het zicht van de patiënt gedurende ten minste één jaar.

Macugen

Macugen is een andere doorbraak behandeling voor maculadegeneratie. Het werkt door het stoppen van de groei van nieuwe bloedvaten in het oog die visie kunnen beschadigen. Macugen kan vertragen maar niet stoppen, het begin van blindheid.

Fotodynamische therapie

Fotodynamische therapie is een doorbraak behandeling voor maculadegeneratie. Een geneesmiddel genaamd verteporfin wordt geïnjecteerd in de arm van de patiënt. Het concentreert dan in het oog en wordt geactiveerd als de arts zich een laserlicht op het oog.

Robo4 Protein

Onderzoekers hebben ontdekt een eiwit in het lichaam dat, wanneer geactiveerd, kan de groei van lekkende bloedvaten in het oog te stoppen. Vanaf 2009 werd deze procedure alleen getest op muizen.