Dood van een MRSA huidinfectie

Methicilline-resistente Staphylococcus aureus, beter bekend als MRSA (uitgesproken als "mersa"), is een ernstige, besmettelijke infectie die levensbedreigend kan zijn indien onbehandeld. MRSA is wijdverspreid geworden in de afgelopen jaren; volgens de Centers for Disease Control, het meer mensen in de Verenigde Staten in 2005 vermoord dan HIV / AIDS (18.650 versus 17.011). Ondanks de alarmerende cijfers zijn de meeste gevallen van MRSA succes behandeld en dood door MRSA is een uitzondering.

Superbacterie?

MRSA is een "superbug" door de media, omdat het bestand is tegen bijna alle antibiotica die kunnen worden gebruikt om het te doden. Volgens Encyclopaedia Britannica, terwijl MRSA omvatten minder dan 2 procent van staphylococcen infecties (of "stafylokok") in de Verenigde Staten in 1974, 2004 omvatte meer dan 60 procent. Terwijl het vroeger worden beperkt tot ziekenhuizen en andere instellingen voor gezondheidszorg, heeft MRSA zo wijdverbreid dat we nu onderscheid maken tussen het ziekenhuis verworven MRSA (HA-MRSA) en community-acquired MRSA (CA-MRSA) geworden. In feite zijn de gemeenschap verworven stammen getoond in het ziekenhuis.

Kolonisatie

Stafylokok bacteriën leven vaak onschuldig op de huid en in de neus van gekoloniseerde individuen en zijn verantwoordelijk voor veel kleine infecties. Dr James Steckelberg, besmettelijke ziekte specialist aan de Mayo Clinic in Rochester, Minn., Stelt dat 30 procent van de mensen blijken te zijn gekoloniseerd met stafylokok op een gegeven moment, en een klein percentage van deze zijn gekoloniseerd met MRSA. MRSA kan veroorzaken geen symptomen bij een gezonde persoon of een gezond persoon in staat zijn om de infectie met succes te bestrijden, maar deze dragers kan het organisme verzenden naar andere gevoelige personen.

Huidinfecties

Wat lijkt te zijn een onschuldig ogende puistje of spinnenbeet kunnen in werkelijkheid zijn het herbergen van de MRSA-bacterie. Het kan ook worden gevonden in de kook, een stal of impetigo. Infectie optreedt wanneer de bacteriën in het lichaam door een huidlaesie en begint te vermenigvuldigen. Onbehandeld kan de huidlaesie ontwikkelen tot een abces en cellulitis veroorzaken, die infectie en ontsteking van de onderhuidse weefsels. De bacteriën kunnen meer invasief, verspreiden interne organen of de bloedbaan. Op dit punt, de infectie levensbedreigend wordt.

Wie is het meeste risico?

Meeste risico op MRSA-infectie zijn die op dit moment of recentelijk in een ziekenhuis en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Mensen aan de uitersten van leeftijd (de zeer jonge of zeer oude mensen) of mensen met chronische aandoeningen (zoals diabetes) zijn ook een hoger risico. Mensen met open wonden of punten van invoer in hun lichaam van katheters of IV lijnen zijn in gevaar. Slechte persoonlijke hygiëne of overvolle leefomstandigheden zijn ook risicofactoren. Gezonde mensen zijn meestal niet met een risico op ernstige MRSA-infectie.

Behandeling en preventie

MRSA dient altijd te worden behandeld door een zorgverlener, die de infectie kunnen uitlekken. Het is uiterst belangrijk om dit niet te doen op uw eigen --- kunt u uw infectie erger maken of verspreiden aan geliefden of collega's. Ondanks de multidrug resistentie, zijn er nog enkele antibiotica effectief tegen MRSA. Voorkomen dat MRSA door het wassen van je handen vaak. Houd open zweren en wonden verbonden. Deel geen persoonlijke spullen zoals handdoeken of scheerapparaten. Gebruik antibiotica alleen als nodig is en alleen zoals voorgeschreven door uw arts. Het belangrijkste is, zie uw arts als een geïnfecteerde wond niet snel genezende.