Dong Quai Benefits

Dong Quai Benefits

Dong quai (Angelica sinensis) is een plant die op grote hoogte in de berggebieden van China, Korea en Japan. Het is gebruikt voor duizenden jaren om een ​​verscheidenheid van aandoeningen te behandelen, en is tweede in populariteit ginseng. In de Verenigde Staten, wordt dong quai vooral gebruikt om de symptomen van PMS, menstruatiepijn en de menopauze bij vrouwen te behandelen. Echter, het is gebruikt voor vele jaren te hoge bloeddruk, onvruchtbaarheid en problemen met de bloedsomloop in beide geslachten te behandelen.

Feiten

Dong quai wordt gebruikt voor de behandeling van bijna elke gynaecologische probleem. Meest effectief bij gebruik over een langere periode, is gecrediteerd met het versterken van de baarmoeder. Hoewel dong quai lijkt geen specifieke hormonale werking hebben, maakt het oefenen een normaliserende invloed op de hormonale productie via haar positieve werking op de lever en het endocriene systeem. Dong quai is beschikbaar in de wortel vorm, capsules, tabletten en poeders. Het moet worden opgeslagen in een koele, droge plaats.

Vruchtbaarheid

Dong quai rijk aan vitaminen en mineralen, zoals ijzer, die vooral gunstig voor vrouwen in de vruchtbare jaren en voorkomen anemie maakt. Ferulinezuur, een antioxidant die in dong quai, is aangetoond dat verbetering zaadkwaliteit, waardoor het een effectieve vruchtbaarheid kruid voor mannen ook.

Menstruatie

Eeuwenlang hebben Aziatische vrouwen gebruikt dong quai om de menstruele cyclus te reguleren en te verlichten pijnlijke krampen veroorzaakt door sterke samentrekkingen van de baarmoeder. Het is anti-krampachtige eigenschappen werkt door het ontspannen van glad spierweefsel. Herbalists ook dong quai bij de behandeling van amenorroe (afwezigheid van een menstruele cyclus).

Hypertensie

Dong quai wordt verondersteld bloedvaten, wat op zijn beurt verbetert de bloedstroom en verhoogt de pompende werking van het hart, wat resulteert in verlaagde bloeddruk en verhoogde bloedsomloop naar de huid en vitale organen verwijden. Het is voedzaam voor het bloed en heeft milde kalmerende eigenschappen die het hele zenuwstelsel te ontspannen en stress te verminderen.

Menopauze

Dong quai wordt vaak gebruikt in China om de menopauze ongemak te verminderen en verlichten van opvliegers en nachtelijk zweten. Tijdens de menopauze, dong quai helpt toon en voeden de voortplantingsorganen en vergemakkelijkt dit belangrijke hormonale overgang. Op een gegeven moment werd dong quai verondersteld om oestrogene eigenschappen hebben; hebben echter weinig studies zijn uitgevoerd op mensen, en degenen die zijn gedaan hebben tegenstrijdige resultaten.

Contra

Hoewel kruiden en natuurlijke remedies zijn over het algemeen veilig, ze interageren met medicijnen en zijn gecontra-indiceerd voor bepaalde medische aandoeningen. Dong quai mag niet worden gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven, zwanger bent of van plan bent zwanger te worden, en mag ook niet worden toegediend aan kinderen. Het is bekend de gevoeligheid van de huid aan zonlicht verhogen, wat kan resulteren in huiduitslag en ontsteking, zodat gebruik van een zonnebrandcrème wordt aanbevolen. Mensen die bloedverdunners en mensen die risico lopen voor of gediagnosticeerd met hormoon-gerelateerde kankers van de borst, prostaat, baarmoeder of eierstokken, of met endometriose of vleesbomen, dienen hun arts te raadplegen voordat u dit kruid.