Doet Laserbehandeling werk voor acne?

Fotodynamische therapie, welke werkwijzen zoals licht en laser behandelingen omvat, belooft patiënten een nieuwe manier om acne die dagelijks gebruik van orale antibiotica of toepassing van zware topicals geen sprake behandelen. Omdat het een opkomende behandeling, er beperkte onderzoeken hoe goed laserbehandeling werkt voor acne. Terwijl laserbehandeling niet van uw dermatoloog eerste aanbod zou kunnen zijn vanwege de hoge kosten, recente studies suggereren dat bepaalde vormen van laserbehandeling een effectieve manier om acne te lossen kan zijn.

Hoe Laser Treatment Works

Volgens de Mayo Clinic, laserbehandeling voor acne werkt dringen de diepe lagen van de huid zonder nadelige gevolgen voor het oppervlak. Terwijl lichttherapie vermindert de aanwezigheid van bacteriën die acne, laser behandelingen invloed op de talgklieren dat overtollige olie te produceren. Laserbehandeling kan ook het uiterlijk van littekens veroorzaakt door acne te verminderen, zodat het kan worden gebruikt bij mensen die momenteel acne en acne littekens.

Laser Behandeling voor Acne

Volgens de American Academy of Dermatology, zijn er twee typen lasers gebruikt om acne te behandelen: diode lasers en gepulste dye lasers. Een studie van 2004 gepubliceerd in "Dermatologische Chirurgie" is aangegeven dat van 19 patiënten met een gezicht acne, elk zag een significante verbetering na de behandeling, en na drie diode laser behandelingen, had laesie tellingen daalde met 83 procent. Vroege studies uitgevoerd op pulse dye laser behandelingen leverden meer inconsistente resultaten. Een studie van 2004 gepubliceerd in het 'Journal of the American Medical Association' bleek dat 40 patiënten met acne gezicht merkte geen significant verschil na 12 weken wanneer de ene kant van hun gezicht werd behandeld en de andere niet.

Laatste Studies

Recentere studies lijken erop te wijzen dat pulse dye laser behandelingen beloftevoller - wanneer ze gebruikt worden met actuele 5-aminolevulinezuur (ALA), die bindt aan de talgklieren en ze gevoeliger voor licht maakt. Een studie uitgebracht maart 2009 geeft aan dat 100 procent van de deelnemers aan de studie, waarvan er 14 ervaren totale resolutie van hun acne met pulse dye laser behandeling in combinatie met actuele ALA na 1-6 behandelingen.

Laser Behandeling voor acne littekens

Hoewel laserbehandeling voor de effectieve behandeling van acne bestaande nog onderzoek ondergaat, wordt laserbehandeling vaak gebruikt om acne littekens te verminderen. Volgens de Mayo Clinic, laser resurfacing is een techniek om de aanwezigheid van littekens te verminderen. Laser resurfacing ablates (vernietigt) de buitenste laag van de huid door verhitting van de laag net daaronder, waardoor nieuwe huid te vormen.

Laserbehandeling Cost

Helaas voor de patiënten, kan laserbehandeling niet worden gedekt door de ziektekostenverzekering plannen, want het wordt nog steeds beschouwd als een experimentele procedure. Een enkele behandeling kunnen de kosten zo veel als $ 500. Terwijl laserbehandeling voor acne wenselijk kan lijken, kan een meer kosten-effectieve methode van behandeling om zich te houden aan beproefde combinatie therapieën die bestaan ​​uit antibiotica en recept actuele crèmes.