Diversion Colitis Behandeling

Diversion ulcerosa is een inflammatoire aandoening die sommige patiënten die een ileostoma of colostoma om de ontlasting af te leiden van de normale intestinale pad hebben ondergaan beïnvloedt. De aandoening manifesteert zich meestal binnen een jaar. Terwijl het doet dragen enige gelijkenis met het prikkelbare darm syndroom symptomen, ze zijn gescheiden omstandigheden met aparte oorzaken en vereisen verschillende behandelmethoden.

Digestive Structuur

Om diversion colitis te begrijpen, is het nuttig om een ​​basiskennis van het spijsverteringskanaal structuur hebben. Het spijsverteringskanaal begint bij de mond. Eten reist de slokdarm naar de maag, waar de meeste vertering. De overblijvende vaste stof uit maag digestie (ontlasting) beweegt in de dunne darm en in de dikke darm. De kruk wordt uit het lichaam via het rectum en de anus.

Ileostoma en colostoma

Ileostomies en colostomies zijn chirurgische procedures die een gedeelte van de darm hechten aan buitenzijde van de buikwand. Beide worden gebruikt om ontlasting buurt van een deel of het geheel van de dikke darm leiden. Een ileostoma hecht het uiteinde van de dunne darm aan de buitenzijde van de buikwand, terwijl een stoma doet hetzelfde voor de dikke darm. Deze procedures worden gebruikt in combinatie met behandelingen van kanker of de behandeling van spijsverteringsstoornissen zoals diverticulitis. Het is gebruikelijk dat een deel of het geheel van de dikke darm te blijven zitten onder het punt van afwijking.

Symptomen

The Merck Manual De Online Medische Bibliotheek meldt dat ongeveer een derde van de patiënten die een deel van de dikke darm na een ileostomie of colostomie behouden diversion colitis ontwikkelt. Deze symptomen kunnen bestaan ​​uit slijm afscheiding en bloederige afscheiding uit het rectum. Buikpijn is vaak een symptoom van afleiding colitis. In de meeste gevallen geen medische interventie vereist om de symptomen te beheersen.

Oorzaken

Terwijl een ileostomie of colostomie is een voorwaarde voor afleiding colitis, de toestand zich een inwendige oorzaak. Een studie gepubliceerd in het New England Journal of Medicine met de titel, Behandeling van diversion colitis met korte keten vetzuren, voorlopig geconcludeerd dat de voorwaarde is het resultaat van een voedingstekorten. In dit geval is een tekort aan korte-keten-vetzuren die gewoonlijk worden verkregen van digestie van voedingsvezels.

Behandeling

De eerste lijn behandeling voor patiënten vertonen diversion colitis is om de beweging van de ontlasting terug via de dikke darm. Dit is een proces dat wel wordt genoemd reanastomosis. Dit maakt de regelmatige opname van korte keten vetzuren die de oorzaak van de aandoening verdwijnt. Een andere mogelijkheid behandeling rechtstreeks een oplossing korte-keten-vetzuren toepassing op de dikke darm door irrigatie.