Digestive Worms bij de mens

Mensen zijn gevoelig voor vele parasitaire wormen, die meestal teisteren de darm maar kan zich verspreiden en gedijen elders in het lichaam. Terwijl sommige zijn ernstig en zelfs dodelijk indien onbehandeld, anderen hebben veel mildere symptomen.

Soorten

De overgrote meerderheid van de wormen die mens infectieziekten van het phylum Nematoda. Ze hebben een twee-weg spijsverteringskanaal en een tentoonstellingsruimte cephalization, wat betekent dat hun sensorische en neurale organen zijn geconcentreerd in een anterieure hoofd. Veel, maar niet alle, zijn parasitaire. Lintwormen zijn van de phylum Cestoda.

Lintwormen

Bestaande in twee belangrijke soorten, het rundvlees of varkensvlees lintworm, deze parasieten kan groeien tot 40 meter lang. De symptomen zijn over het algemeen mild tot onbestaand, maar wormen kunnen het darmkanaal of openingen, die ongemak en zelfs de dood tot in extreme gevallen kan leiden tot blokkeren. Ze worden verkregen door het eten van onvoldoende verhit vlees.

Nematoda

Waaronder de trichinen worm, mijnworm, pinworm en zweepwormen, dit is de grootste groep van parasitaire wormen bij mensen.

Haakwormen

Haakwormen leven in de bodem en door te dringen onbeschermde menselijk vlees, vooral voeten. Ze kunnen lokaal huiduitslag en buikpijn en diarree veroorzaken. Deze half-inch wormen kunnen intestinale bloedingen veroorzaken indien onbehandeld.

Oxyuren

De meest voorkomende vorm van worminfectie in Amerika, volgens eMedicineHealth.com, pinworms algemeen infecteren kinderen en kan irritatie van de anus en de vagina veroorzaken. Hoewel niet bijzonder gevaarlijk kunnen zij irriterend.

Zweepwormen

Algemeen gecontracteerd door het eten van besmette gedroogde producten, zweepwormen ingraven in het slijmvlies van de darm, waardoor de bloederige ontlasting en uiteindelijk vitamine A tekorten.